Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У музеї Франка у Львові відкрили «вакансію»… музейного кота

Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка оголосив конкурс на «заміщення вакантної посади» музейного кота

Про це повідомляється в оголошенні на сторінці музею у Facebook, пише «Еспресо». У пості перераховують вимоги до кандидата й закликають власників пухнастих чотирилапих відгукнутися.



Шукаємо не просто кота, а Кота, Що Стане Легендою!



Також вказано, що «дана пропозиція серйозна і досить термінова». У музеї підкреслюють: потрібен саме рудий кіт, адже такий був у Франка. «Нам потрібен руденький хлопчик, бо такий був у Франка. Були і киці, але легендою став рудий красень з профілем доктора-терапевта. Тож і шукаємо не просто кота, а Кота, Що Стане Легендою!», - додають працівники закладу.


Львівський музей не є винятком. Журнал Forbes склав список музеїв світу, де в колективі є пухнасті працівники. Так цінності Британського музею охороняють 6 котів, а у Санкт-Петербурзькому Ермітажі чотирилапих охоронців – понад 50.


Також до списку увійшли Дім-музей Хемінгуея у Флориді, Дім-садиба Івана Котляревського в Полтаві, Меморіальний музей Ісса Кобаясі в Японії, Сімферопольський художній музей, площа Торре Арджентина у Римі та московський Дім Булгакова.

Telegram Channel