Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

РОДИННИЙ ФЕСТИВАЛЬ У ПОЛЬЩІ

У польському місті Добре Място відбувся ХІІІ Міжнародний фестиваль родинної творчості “Музика плюс родина”...

У польському місті Добре Място відбувся ХІІІ Міжнародний фестиваль родинної творчості “Музика плюс родина”. До речі, він якраз співпав із святкуванням 675-річчя міста. Попередньо організатори фестивалю оголосили конкурс для участі у ньому. Надійшло 100 заявок. Компетентне журі запросило на фестиваль 16 родин — з Польщі, України, Росії, Білорусі, Вірменії, які презентували різну музику — від фольклору до класики.
З Луцького району вже вдруге на фестивалі побували дует Алли Опейди та її доньки Наталі, а також родинний ансамбль сім’ї Борисів з Торчина — мама Тетяна Володимирівна та доньки Ірина і Надія, які не лише гарно співають, а й майстерно грають на бандурі. Приємно, що вдруге дует Алли Опейди з донькою здобув на фестивалі “Приз глядацьких симпатій”. Кожна родина протягом кількох фестивальних днів представляла півгодинну концертну програму. Людей зацікавила наша бандура, яка полонила серця слухачів.
Наші родини голова журі відзначив за артистичність, професіоналізм. Відомий співак з польського гурту “Червоні тюльпани” Стефан Бжозовський, котрий був головою журі, зазначав: “Це були чудові виступи”.
Учасники фестивалю познайомилися з родиною поляків Маєвських, яка відзначала 60-річчя подружнього життя і була запрошена на цей фестиваль. У костелі міста, куди були запрошені всі учасники фестивалю, щиро і сердечно вони вітали родину Маєвських.
Слід відзначити, що фестиваль проходив під патронатом місцевої влади, а його організацією займалися люди, закохані в пісню, музику — спонсори, бізнесмени, зокрема Віктор Корчагін та його дружина Ганна, які постійно піклувалися про родини, що були запрошені на фестиваль.
Директор центру культури та дозвілля міста Ельжбета Вілінська доклала багато зусиль, щоб свято вдалося. Приємно, що ніхто не залишався без уваги. Спілкуючись з пані Ельжбетою, поцікавилися, як працює очолюваний нею заклад культури. Вона запросила нашу делегацію до центру культури та дозвілля. Сам будинок невеликий, хоч у два поверхи. На першому — розміщений зал для занять хореографією та кімната для гостей, на другому — кімната для занять гуртка образотворчого мистецтва, кімната-музей, методичний кабінет. Директор центру цікаво розповідала про різні форми його роботи.
Співучі родини з Луцького району взяли участь у гала-концерті, поспілкувалися з виконавцями із різних країн. Спів, музика зближували людей. Сам фестиваль “Музика плюс родина” сприяє глибокому пізнанню історії та культури народів, їх взаєморозумінню.
Тетяна ТРОЦЮК, начальник Луцького районного відділу культури.
Telegram Channel