Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Мартін Шульц офіційно став кандидатом у канцлери Німеччини

Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) під час партійного з'їзду в неділю, 19 березня, обрала Мартіна Шульца новим головою партії та висунула його кандидатом у канцлери на парламентських виборах, які відбудуться восени 2017 року

За Шульца було віддано 100 відсотків голосів. Колишній голова Європарламенту змінив на цій посаді Зігмара Габріеля, який очолював СДПН з 2009 року, передає УНІАН з посиланням на Deutsche Welle.


У своїй промові на з'їзді він попросив однопартійців про розуміння у зв'язку з тим, що він представить конкретні пункти виборчої програми партії влітку. «Але одне я можу оголосити вже зараз: у нашій програмі йтиметься про справедливість, повагу та гідність», - сказав Шульц.



Зі зміною свого лідера СДПН за популярністю вперше з 2006 року випередила політичну силу Меркель.



Він анонсував, що виборчу програму СДПН, яка є результатом дворічної роботи, презентують на партійному з'їзді в кінці червня в Дортмунді. Також Шульц подякував чинному главі МЗС Німеччини Зігмару Габріелю, який наприкінці січня відмовився висуватися в канцлери й надалі очолювати партію та запропонував на цю роль його кандидатуру. Відкласти власні амбіції - «велике політичне та передусім людське досягнення, яке показує, якою особливою особистістю ти є», - сказав Шульц Габріелю. Після того, як стало відомо, що Шульц буде кандидатом у канцлери рейтинг СДПН у Німеччині значно зріс, натомість рейтинг блоку партій Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) дещо знизився.


Згідно з даними соціологів, зі зміною свого лідера СДПН за популярністю вперше з 2006 року випередила політичну силу Меркель.


Нагадаэмо, 25 лютого чинного канцлера ФРН Ангелу Меркель переважною більшістю голосів обрали лідером передвиборчого списку партії Християнсько-демократичний союз.



 

Telegram Channel