Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

УНІКАЛЬНЕ ДОСЯГНЕННЯ БІРГІТ ФІШЕР

У передостанній день афінської Олімпіади німецька байдарочниця Бірґіт Фішер мала величезний шанс завоювати свою 9-ту золоту олімпійську медаль...

У передостанній день афінської Олімпіади німецька байдарочниця Бірґіт Фішер мала величезний шанс завоювати свою 9-ту золоту олімпійську медаль і тим самим повторити рекорд, який належить радянській гімнастці Ларисі Латиніній (9 золотих, 5 срібних і 4 бронзових медалі), легкоатлетам фіну Пааво Нурмі (9 -3 -0) і американцю Карлу Льюїсу (9 — 1 -0) та плавцю із США Марку Спітцу (9 — 1-1).
Але дорогу до золота німецькій байдарці-двійці перейшов угорський дует. Проте своє 8-е олімпійське золото Бірґіт в Афінах "виловила", перемігши днем раніше в команді четвірок-байдарок. Цим самим 42-річна спортсменка встановила унікальне досягнення, адже отримала золоту олімпійську медаль через 24 роки після того, як виграла своє перше олімпійське золото. На московській Олімпіаді 1980 року Бірґіт Фішер стала наймолодшою в історії чемпіонкою з веслування на байдарці — тоді їй було 18 років. Загалом, за чверть століття легендарна німкеня здобула вісім золотих і чотири срібні медалі. Бірґіт Фішер не мала золота лише на Лос-Анджелеській Олімпіаді 1984 року, бо Східна Німеччина бойкотувала ті ігри разом з іншими країнами комуністичного блоку.
Telegram Channel