Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Окупанти використовують міни заборонені міжнародним правом

А також бойовикам не дають відпусток та штрафують за порушення військової дисципліни

Головне управління розвідки Міністерства оборони України проінформувало про ситуацію на окупованих територіях на 21 березня. За повідомленням відомства у Facebook, командування російських окупаційних військ заборонило надання особовому складу відпусток, у т.ч. за сімейними обставинами, збільшило терміни перебування (ротації) підрозділів на передових позиціях.



Було встановлено інженерне загородження з використанням протипіхотних мін ПМН-2, які заборонені нормами міжнародного права.



За порушення військової дисципліни військовослужбовці можуть бути позбавлені додаткової грошової винагороди та права на ротацію на один і більше період.
Найбільш суттєво покарані військовослужбовці-інструктори, яким виплачено тільки половину місячної заробітної плати (8000-9000 тис рублів) у зв’язку з тим, що вони не залучались до несення бойового чергування.


Командування ЗС РФ продовжує застосовувати заборонені міжнародними правилами зразки озброєння. 16 березня ц.р., у районі Луганське (Світлодарський напрямок), військовослужбовцями 7 окремої мотострілецької бригади було встановлено інженерне загородження з використанням протипіхотних мін ПМН-2, які заборонені нормами міжнародного права.


Противник продовжує посилення позицій шляхом збільшення кількості постів спостереження у т.зв. «сірій зоні», провокуючи бойові сутички із силами АТО, при цьому, несе втрати особового складу. Зокрема, в 9 окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти п’ятеро військовослужбовців було вбито та тринадцять поранено.

Telegram Channel