Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Любомльщині затримали жорстоку банду (Фото)

Волинь-нова

На Любомльщині затримали жорстоку банду (Фото)

На Волині членів організованої злочинної групи підозрюють у вчиненні низки розбійних нападів на оселі

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині


Прокуратурою Волинської області повідомлено про підозру у вчиненні розбоїв, поєднаних із проникненням у житло, спрямованих на заволодіння майном у великих та особливо великих розмірах, трьом членам організованої злочинної групи.



Троє членів злочинної групи перебувають під вартою. Ще один – у розшуку.



Двоє 24-річних та 29-річний молодики, котрі давно перебували в полі зору правоохоронних органів, були затримані невдовзі після скоєння чергового злочину у місті Любомль.


Одягнені в чорний одяг та балаклави чоловіки над ранок 26 лютого 2017 року, розбивши вікно кухні, проникли у приватний будинок, зв’язали господиню оселі – страхового агента однієї зі страхових компаній, й заволоділи грошима в різній валюті на суму близько 500 тис. грн. та ювелірними виробами.



 




Далеко втекти зі здобутком зловмисникам не вдалося. Завдяки скоординованим діям правоохоронців їх затримали. Під час огляду автомобілів, якими молодики тікали з місця злочину, виявлено та вилучено гроші та ювелірні вироби. 


З’ясувалося, що усі вони – раніше не судимі, двоє – мешканці Любомля, один – лучанин, а скоєний ними злочин – далеко не перший на рахунку. І до вчинення усіх цих злочинів молодики ретельно готувалися, довго слідкуючи за своїми жертвами, вивчаючи територію та визначаючи шляхи відступу.


Пізно увечері 11 лютого 2016 року зловмисники увірвалися в оселю мешканки Любомля – працівниці митниці – й, побивши та зв’язавши господиню, заволоділи грішми й цінностями на понад 500 тис. грн.


Уночі 23 березня 2016 року молодики провернули цілу операцію, аби виманити з помешкання наступну жертву – теж працівника митниці. Підпаливши хату матері митника в селі Нудиже, вони позбулися його присутності вдома, самі ж проникли в будинок у Любомлі, де лишилася дружина потерпілого, побили її та заволоділи грішми й цінностями на суму майже 200 тис. грн.


Зранку 20 листопада 2016 року члени злочинної групи вчинили напад  любомльського підприємця. Підстерігши його біля будинку й завдавши йому десяток ударів битою, вони забрали в чоловіка гроші, талони на пальне та травматичну зброю – усього на 229 тис. грн.


Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 187 Кримінального кодексу України.


Триває досудове розслідування. Троє членів злочинної групи перебувають під вартою. Ще один – у розшуку.

Telegram Channel