Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Луцькі депутати не дадуть малому і середньому бізнесу піти на дно

Таке рішення прийняла міська рада

Депутати на пленарному засіданні сесії міської ради підтримали рішення про зупинення знищення малого та середнього бізнесу в Україні. Депутат Андрій Козюра у своєму виступі зазначав, що в першому кварталі поточного року Уряд планує прийняти постанову «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».



Депутати ухвалили Звернення про зупинення знищення малого та середнього бізнесу в Україні, яке вирішили направити головам депутатських фракцій і груп Верховної Ради України та міським радам міст обласного значення.



Відповідно до вказаної постанови, Кабінет Міністрів України, прикриваючись метою затвердити порядок здійснення державного контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, перетворює Державну службу України з питань праці у каральний орган державної виконавчої влади, який буде наділений необмеженими правами та направлений на тотальне знищення малого та середнього бізнесу в Україні. Запровадження інституту так званих «інспекторів праці», які будуть мати в рази більші повноваження, ніж працівники податкових і правоохоронних органів, взагалі не витримує жодної критики та суперечить здоровому глузду.


Прийняття Кабінетом Міністрів України Постанови «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» ще більше загострить і без того напружену ситуацію в суспільстві та спричинить масові протести підприємців.


З метою забезпечення захисту малого та середнього бізнесу, необхідно негайно втрутитись у вказану ситуацію, припинити винищувальну політику Кабінету Міністрів щодо знищення підприємництва та вжити належних заходів, щоб не допустити прийняття вказаної постанови і нарешті провести комплексну податкову реформу, яка зменшить податкове навантаження на підприємців, - вважає Андрій Козюра. Тож депутати ухвалили Звернення про зупинення знищення малого та середнього бізнесу в Україні, яке вирішили направити головам депутатських фракцій і груп Верховної Ради України та міським радам міст обласного значення.

Telegram Channel