Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Бужанська» отримала друге дихання?

Волинь-нова

«Бужанська» отримала друге дихання?

Сьогодні на відокремленому підрозділі «Шахта «Бужанська» ДП «Волиньвугілля» спеціальна комісія прийняла в експлуатацію нову, 444-у, лаву. Кажуть, що наступного тижня буде ще одна

Алла ЛІСОВА



Після введення нової лави шахтарі «Бужанської» зможуть видавати «на-гора» 250 тонн , а то й більше «чистого» вугілля на добу.



За словами генерального директора державного підприємства «Волиньвугілля» Олександра Зоріна, це дасть можливість вивести з цейтноту перспективне вугільне підприємство. Адже, як відомо, тривалий час там добувалося зовсім мало, до того ж — неякісного, вугілля. Після введення нової лави шахтарі «Бужанської» зможуть видавати «на-гора» 250 тонн , а то й більше «чистого» вугілля на добу. Зольність його становитиме менше 30 відсотків, що дозволить паливо відразу, без збагачення, відправляти на теплоелектростанцію. Довжина лави 300 метрів, з якої вже знято першу «стружку». Завдяки бригадиру Сергію Киричуку і його підлеглим лава підготовлена до експлуатації на «відмінно». Кажуть, є окремі недоліки, однак їх «дотягнуть».
Директор шахти Руслан Шатковський зазначив, що в разі подальшого нормального ритму роботи підприємство зможе вийти на рентабельність, і є надія, що гірники отримуватимуть гідну зарплату.
Обладнання - нові двигуни, ланцюги, гідроустановки - вартістю майже 20 мільйонів гривень надійшло на шахту за рахунок державних коштів. Також вдячні гірникам шахти №1, котрі передали своїм колегам тумби, окреме гірниче обладнання, яке разом з спеціалістами ремонтно - механічного заводу відновили.
Бригадир Сергій Киричук, його заступник Іван Романов також не приховували свого задоволення, бо вже навіть забули, коли так злагоджено працювали всі служби підприємства і ДП «Волиньвугілля». Генеральний директор Олександр Зорін і на цей раз попросив згадати добрим словом міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, котрий, на його думку, надає вугільній галузі Волині особливого значення.
Та найголовніше, що на одному з двох діючих вугільних підприємств Волині намітилися позитивні зрушення. Отже, не все ще втрачено?


На знімку: бригадир ВП «Шахта «Бужанська» Сергій Киричук.

Telegram Channel