Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

ФУТБОЛЬНИЙ МАТЧ БУВ СХОЖИЙ НА РЕГБІ

“Волинь” (Луцьк) — “Металург” (Донецьк) - 1:2.

“Волинь” (Луцьк) — “Металург” (Донецьк) - 1:2.
Луцьк. Стадіон “Авангард”. 30 серпня. 25 градусів. 9150 глядачів. Судді С.Шебек (Київ), О.Гордієнко (Дніпропетровськ), П.Брюхов (Кременчук). Делегат ФФУ Степан Решко (Київ).
Зайве говорити, наскільки важливим був результат цього матчу для обох суперників. Переможець його закріплявся у трійці лідерів відразу за “Шахтарем” і “Динамо”, котрі щойно пробились до групового турніру Ліги чемпіонів. Лучани налаштовувались тільки на перемогу. І це проти клубу, який успішно подолав два раунди кваліфікаційного турніру розіграшу Кубка УЄФА, вигравши у кращих команд Вірменії і Молдови. Тепер же донеччани вийшли на одного з грандів італійського та й європейського футболу — “Лаціо”.
Господарі поля, які в нинішньому чемпіонаті на своєму полі ще не зазнавали втрат — три перемоги у трьох матчах — перед грою з донбасівцями зміцнили свій склад нігерійським захисником Харрісом Омоко.
Найоб’єктивнішу оцінку дій своїх легіонерів на післяматчевій прес-конференції дав головний тренер “Волині” Віталій Кварцяний, який сказав, що такого нехлюйства на футбольному полі з боку своїх гравців він не очікував. А ще наставник “Волині” цілком справедливо відзначив, що його підлеглі — боягузи, а не безстрашні бійці. Вони виходять на поле, думаючи, щоб, не дай Боже, отримати подряпину. І при цьому хочуть мати високу зарплату. Від себе додамо, що зарплату справді високу, таку, яку не можна порівняти із заробітками багатьох губернаторів.
У першому таймі волиняни мали незначну ігрову і територіальну перевагу, яку не поспішали втілити у голи. Власне, гострих моментів майже за цей час не було, оскільки бігали футболісти здебільшого між штрафними майданчиками. Коли ж гравці наближались до воріт суперників, то демонстрували повну безпорадність. Половина поєдинку пройшла мляво, нецікаво.
Друга 45-хвилинка була значно жвавішою, але не з точки зору конструктивних дій гравців обох клубів, а щодо їх поведінки на полі — грубістю і жорстокістю футболістів по відношенню один до одного. Заради об’єктивності відзначимо, що тон в антифутбольних діях на полі задавали гості, але і господарі не відзначались толерантністю. на жаль, на усі заклики Віталія Кварцяного не вступати у грубі сутички з суперниками, суперечки з арбітром, не були почуті його гравцями. Цілком можливо, що одинадцять іноземців, які виступали у цьому поєдинку у формі “Волині”, не розуміли свого наставника, який вказував на їх помилки українською мовою.
Чим запам’ятався другий тайм? Вилученням на 47-ій хвилині за друге попередження легіонера “Металурга” з Кот-д’Івуара Яя Туре. Виходами після цього один на один з воротарями волинського румуна Корнела Буту і співвітчизника Туре Арсена Не. Але в обох випадках відмінно зіграли голкіпери Юрій Вірт і Олександр Гуменюк. А потім були дві грубі помилки захисників обох команд луцького серба Міодрага Джудовича і донеччанина В’ячеслава Чечера, які заробили по пенальті. 11-метрові чітко виконали спочатку Олександр Олексієнко, а через дві хвилини вже згаданий легіонер “Волині” Бута.
У сімдесяті хвилини матчу на полі відбувалось щось дивне: одне пенальті, друге, декілька попереджень, вилучення... З цих моментів слід пригадати 78-у хвилину, коли серб з “Волині” Здравко Шараба порушив у 25 метрах від свого штрафного майданчика правила. Суддя, схоже, не мав наміру зупиняти гру, та коли до нього кинулось шестеро “металургів” і почали давати йому стусанів, Сергій Шебек дав свисток і призначив штрафний у бік “Волині”. Побудована абияк “стінка” з лучан ще до удару “розсипалась” і м’яч влетів у сітку — 1:2. Збуджений автор гола скинув з себе футболку і напівроздягнений кинувся у танок, за що тут же був вилучений з футбольного поля. Граючи у повному складі проти дев’яти гравців з Донецька, волиняни не тільки не зуміли зрівняти рахунок, але й умудрились заробити наприкінці поєдинку червону і жовту картки.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel