Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

Міська рада підтримала вимоги ковельчан щодо ветсанзаводу

Учора сесія міської ради розпочалась у переповненому залі. На чергове засідання прийшли ковельчани, які стурбовані ситуацією на ветсанзаводі

Тож після того, як депутати озвучили запити і звернення, міський голова Олег Кіндер запропонував питання функціонування Ковельської філії «Укрветсанзаводу» розглянути першим, йдеться на сайті Ковельської міськради.



Комісія ТЕБ та НС міської ради прийняла рішення про визнання попередньо ситуації, що склалась у місті, як надзвичайної техногенного характеру місцевого рівня.



З цього приводу керівник місцевого осередку ПП «Національний корпус» Олександр Філон озвучив заяву, в якій викладено ряд пропозицій щодо подальших дій з розв’язання проблеми. Серед них: припинення прийому сировини і після переробки складованих відходів тваринного походження закриття підприємства та виненсення його за межі міста.


Олег Олексійович запропонував озвучений текст взяти за основу і після редагування відправити звернення на адресу Президента та Премєр-міністра України.


Також відповідні клопотання скерувати народним депутатам від Волині і голові облдержадміністрації, який очолює обласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


Міський голова поінформував, що вчора комісія ТЕБ та НС міської ради прийняла рішення про визнання попередньо ситуації, що склалась у місті, як надзвичайної техногенного характеру місцевого рівня. Далі слово - за обласною комісією.


Депутати підтримали звернення одноголосно.


Після цього пікетувальники покинули залу, а сесія продовжила роботу. Було розглянуто понад сімдесят питань порядку денного.


З-поміж іншого прийняте рішення про визнання бійців-добровольців учасниками антитерористичної операції та надання їм соціальних гарантій і пільг, передбачених місцевими програмами, затверджено порядок цієї процедури.


На сесії внесені зміни до Програми соціального захисту окремих категорій мешканців міста Ковеля на 2017 рік, якими передбачено одноразову матеріальну допомогу в розмірі п’яти тисяч гривень на лікування онкохворим.


Депутати схвалили звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України та депутата Верховної Ради України Степана Івахіва щодо недоцільності скасування акцизного податку з роздрібного продажу тютюну.


В іншому зверненні до керівників держави обранці громади висловили підтримку блокади банків з російським капіталом.


Значна частина питань стосувалась регулювання земельних відносин. Затвердили обранці громади зміни до міського бюджету на 2017 рік, Положення про центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Ковеля в новій редакції, містобудівну документацію «Проект внесення змін до Генерального плану міста Ковеля».

Telegram Channel