Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Ківерцівщині фельдшер повернув дитину з того світу

Волинь-нова

На Ківерцівщині фельдшер повернув дитину з того світу

У селищі Олика Ківерцівського району бригада екстреної медичної допомоги успішно реанімувала 2,5-річного хлопчика, який понад 10 хвилин був під водою

Галина СВІТЛІКОВСЬКА
О 17 годині 57 хвилин 20 березня у диспетчерську обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшов тривожний виклик, а вже рівно о 18.00 «швидка» була на місці пригоди. Біда прийшла у молоду сім'ю, яка придбала хату неподалік ставка, несподівано: на кілька хвилин випустили синочка з поля зору — і ледь не втратили його. На щастя, пункт екстреної медичної допомоги в Олиці розташований близько.

 

 

На 40-й хвилині реанімації у малюка відновилися самостійне дихання, серцебиття.

 

 

— Хлопчик, зі слів батьків, 10-15 хвилин знаходився під водою, поки його витягнули на берег. Фельдшер Валентин Йосипович Кот констатував у дитини клінічну смерть і негайно розпочав проводити реанімаційні заходи. Застосував наявне у кареті медичне обладнання, в тому числі ларенгіальну маску, мішок Амбу, дефібрилятор. На 40-й хвилині реанімації у малюка відновилися самостійне дихання, серцебиття. Його необхідно було терміново доправити до лікарні. Назустріч «швидкій» оперативно виїхала лікарська бригада з Ківерців, яка у Звірові взяла потерпілого під свою опіку. Вдалося втримати у стабільному стані відновлені життєві функції і передати маленького пацієнта фахівцям реанімації обласної дитячої лікарні, - розповів завідувач Ківерцівського відділення екстреної медичної допомоги Анатолій Каленюк.
На сьогодні малюк ще знаходиться в лікувальному закладі, адже він, по суті, повернувся з того світу і стан його був дуже важким. На думку Анатолія Каленюка, врятувати дитину вдалося завдяки професіоналізму фельдшера і низькій температурі води, яка трохи знизила загрозу життю малого потопельника.
 

 

Telegram Channel