Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Волинь попрощалася з митрополитом Ніфонтом (фото)

Волинь-нова

Волинь попрощалася з митрополитом Ніфонтом (фото)

Богослужіння очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел (Лебідь)

Сьгодні, 24 березня 2017 року, з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, опісля літургії Передосвячених Дарів, на подвір’ї Свято-Покровського храму Луцька було звершено Чин похорону новоспочилого митрополита Ніфонта, повідомляє Волинська єпархія УПЦ.



Прощання зі спочилим владикою Ніфонтом востаннє зібрало на подвір’ї древньої Покровської церкви його волинську паству та всіх, кому був він небайдужий.



Богослужіння очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел (Лебідь). Окрім нього, на похороні були присутні наступні архієреї: митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Бучанський Пантеліймон, єпископ Георгіївський і Прасковейський Гедеон та керуючий Волинською єпархією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Разом з владиками, розділити заупокійну молитву за померлого митрополита Ніфонта прибули розділити сотні священнослужителів, намісники та ігумені монастирів, обласне керівництво, представники різноманітних організацій та тисячі людей з України, Білорусі, Польщі і Росії. 


Прощання зі спочилим владикою Ніфонтом востаннє зібрало на подвір’ї древньої Покровської церкви його волинську паству та всіх, кому був він небайдужий. О 10 ранку, під сумні піснеспіви і молитви, труну з тілом митрополита винесли з приміщення кафедрального храму, у котрому дві останні доби молились за упокій його душі та прощались з архіпастирем.


«Якби всі наші громадяни любили Україну так, як любив її митрополит Ніфонт, наша держава була б квітучим раєм на землі», – звернувся до присутніх владика Павел. Намісник Києво-Печерської лаври нагадав про велику працю та відданість Православній вірі, завдяки котрим волинський митрополит у найскладніші часи допоміг Церкві вистояти, укріпитись та відбудуватись.


Насамкінець до присутніх звернувся керуючий Волинською єпархією єпископ Нафанаїл, який подякував всім, хто прийшов віддати останню шану новоспочилому митрополиту Ніфонту. Після прощання з владикою у Луцьку тіло видатного волинського архіпастиря, як він і заповів, мали поховати у його рідному селі Галина Воля, що у Старовижівському районі.

Telegram Channel