Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Через день туберкульоз вбиває одного волинянина

Щодня в області виявляють у середньому двох хворих на цю недугу. 77 відсотків потерпілих від палички Коха — особи працездатного віку (18 — 54 роки)

Зоряна ШУМ
Першими ознаками хвороби можуть бути: кашель понад 2 тижні, підвищена втомлюваність, погіршення апетиту, схуднення, надмірне пітніння, незначне періодичне підвищення температури тіла. Туберкульоз може вражати не тільки легені, але й усі органи без винятку. Найчастіше це хребет, кістки та суглоби, нирки, очі, лімфатичні вузли. На Волині минулого року діагностували 93 випадки позалегеневих форм недуги.



На Волині минулого року діагностували 93 випадки позалегеневих форм недуги.



Не щадить туберкульоз і дітей. Переважно хворіє малеча у родинах, де його носіями були дорослі. В зоні ризику —медичні працівники, лікарі, які контактують із пацієнтами протитуберкульозних закладів.
Надзвичайно важливою є рання діагностика, однак підступність цієї хвороби в тому, що людина кілька місяців взагалі може не відчувати підозрілих симптомів, добре себе почуває. Фтизіатри радять регулярно проходити обстеження, флюорографія органів грудної клітки, аналіз мокротиння на збудника туберкульозу є безкоштовними. Протитуберкульозні ліки для пацієнтів теж безплатні.

Telegram Channel