Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині рятувальники змагалися в «тяганні» 80-кілограмового манекена (фото)

Волинь-нова

На Рівненщині рятувальники змагалися в «тяганні» 80-кілограмового манекена (фото)

Відбувся І-й Чемпіонат серед обласних пожежно-рятувальних підрозділів на звання «Кращий пожежний-рятувальник» за форматом міжнародних змагань «Firefighter Combat Challenge»

У місті Вараш на базі критого спортивного комплексу 2-го державного пожежно-рятувального загону по охороні Рівненської АЕС відбувся І-й Чемпіонат серед пожежно-рятувальних підрозділів Рівненщини на звання «Кращий пожежний-рятувальник» за форматом міжнародних змагань «Firefighter Combat Challenge», повідомляє Головне управління ДСНС у Рівненській області.



Рівненщина стала першою областю в Україні, де пройшли змагання такого високого рівня.



На відкритті були присутні керівництво Головного управління ДСНС у Рівненській області, представники Рівненської атомної електростанції, громадськість та учні, що із зацікавленістю спостерігали за змаганнями. Варто зауважити, що Рівненщина стала першою областю в Україні, де пройшли змагання такого високого рівня.


Головною метою проведення змагань було підвищення рівня майстерності та оперативної готовності до дій за призначенням, а також визначення фізичного рівня особового складу пожежно-рятувальних підрозділів Рівненського гарнізону. На звання «Кращого пожежного-рятувальника» змагалося 60 вогнеборців з 20-ти районних та міських підрозділів обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. 


Дані змагання мали свою специфіку виконань і певну відмінність від українських стандартів і зовсім були не схожі на традиційний пожежно-прикладний спорт. Змагання поділялися на індивідуальні та командну естафету. Наприклад у індивідуальному конкурсі учасник виконував 5 послідовних вправ. Так вогнеборець одягнений в бойове спорядження в апараті на стисненому повітрі, якомога швидше піднімався по висувній драбині у вікно третього поверху навчальної башти. Перебуваючи на висоті, за допомогою рятувальної мотузки він піднімав із землі на верх башти складене у скатку рятувальне спорядження вагою 15 кілограмів. Далі учасник спускався донизу та за допомогою 5-ти кілограмового молота, сильними ударами пересував на один метр 72-кілограмову металеву конструкцію. Виконавши ці вправи, учасник пробігав імпровізовану 40-ка метрову смугу перешкод з пожежних гідрантів, брав водяний ствол під тиском та долав зворотню 25-ти метрову дистанцію у вигляді зачинених дверей, після чого мав влучно поцілити струменем води у мішень.



В ролі потерпілого був спеціальний, навчальний 80-кілограмовий манекен, що максимально відтворював параметри тілобудови людини.



І заключним етапом проведенням змагань було швидко провести евакуацію потерпілого із небезпечної для життя зони. В ролі потерпілого був спеціальний, навчальний 80-кілограмовий манекен, що максимально відтворював параметри тілобудови людини. Його потрібно було перенести на 30-метрову відстань до фінішу. Загалом на виконання усього комплексу вищезазначених вправ, учаснику давалося дві з половиною хвилини. Варто додати, що усі вправи мали виконуватися у чіткій послідовності. За неналежне виконання додавалися 5-ти та 10-ти секундні штрафи або ж дискваліфікація учасника.


За підсумками змагань, суддівською колегією були оприлюдненні наступні результати: у командній естафеті 1-ше місце здобули бійці 22-ї державної пожежно-рятувальної частини по охороні Рівненської АЕС, 2-ге місце посіли вогнеборці 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Рівне та 3-тє почесне місце зайняла команда рятувальників пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС. В індивідуальному забігу кращим виявився Юрій Гайструк - начальник караулу пожежно-рятувальної частини АРЗ СП, друге місце посів Вадим Петрук – старший пожежний-рятувальник 2-ї ДПРЧ Рівного та третє місце Андрій Семенович - начальник караулу 9-ї ДПРЧ обласного центру.

Telegram Channel