Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Що з'їсти для повного щастя?

Дієтологи розповіли, споживання яких продуктів може допомогти людині почуватися щасливішою


Авокадо насичений тирозином, який допомагає виробляти допамін – нейромедіатор, відомий усім як центр задоволення мозку.



Важко приховати задоволення від шматочка шоколадного торта, стиглого банана чи скибочки авокадо на хрумкому хлібі. Дієтологині та експертки із раціонального харчування Зоуі Бінглі-Пуллін і Лінді Коен для видання The Daily Mail розповіли, споживання яких продуктів може допомогти людині почуватися щасливішою, пише "УП. Життя".




  1. 1. Авокадо
    Зоуі розповідає, що авокадо насичений тирозином, який допомагає виробляти допамін – нейромедіатор, відомий усім як центр задоволення мозку. Сплеск допаміну в організмі людини підвищує відчуття мотивованості та задоволення. Крім того, авокадо містить багато фолієвої кислоти, яка дає організму вітаміни групи В.


  2. 2. Риба
    Жирні кислоти, які містяться у рибі, допомагають долати роздратованість і депресивні стани. Саме тому дієтологині радять хоча б зрідка дозволяти собі скуштувати лосося. Організм людини не виробляє таких жирних кислот, які може отримати з риби. Крім того, вона підвищує рівень допаміну й серотоніну.


  3. 3. Бурий рис
    Австралійська дієтологиня Лінді Коен вважає, що завадити хронічній виснаженості може додавання коричневого рису у раціон харчування. Риба з рисом – взагалі ідеальне сполучення для тих, хто хоче потішити себе трапезою, яка неодмінно покращить настрій.
    "Багато овочів, бобових та рису забезпечать повільне спалювання вуглеводів, які допоможуть утримувати гормональний фон, а отже й настрій, більш стабільним", – додає Коен.


  4. 4. Чорний шоколад
    Традиційно споживання чорного шоколаду пов'язують зі зменшенням гормонів стресу, наприклад, кортизолу, так само як із пониженням тиску крові. Дослідження американських учених показало, що 40 грамів шоколаду на день – ефективний спосіб зменшувати стрес у жінок.


  5. 5. Банан
    Цей фрукт містить амінокислоту триптофан, яку тіло використовує для створення серотоніну. Банани з шоколадом – ідеальне сполучення для тих, кому терміново потрібно покращити настрій.
    Але якщо банани не належать до улюблених фруктів, є ще багато інших продуктів, які допоможуть підвищити настрій. Зоуі Бінглі-Пуллін радить не забувати про шпинат, насичений потрібним людині цинком, та кокос, який корисний навіть самим своїм ароматом.

Telegram Channel