Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Пересувним флюрографом скористались 253 волинян

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який відзначається 24 березня, Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України щорічно провела низку заходів

Цього року частина заходів проходила спільно з Волинським обласним територіальним медичним протитуберкульозним об’єднанням.



Працівники Шацької та Любомльської районних організацій Товариства від обласного осередку Червоного Хреста передали 85 дітям, які перебувають в обласному дитячому протитуберкульозному санаторії «Згорани» печиво, яблука, мед, гречку та макарони



 З 21 по 24 березня 2017 року з 11:00 по 15:00 на Театральному майдані міста червонохресні волонтери поширювали профілактичну літературу, збирали кошти в копілки Червоного Хреста з метою надання допомоги дітям хворим на туберкульоз, які знаходяться на лікуванні у обласному територіальному медичному протитуберкульозному об’єднанні, а члени загону швидкого реагування проводили майстер-клас з навчання першої допомоги; працював пересувний цифровий флюрограф «ІНДІАРС», де волиняни мали можливість пройти безкоштовне флюрографічне обстеження. За 4 дні обстеження пройшло 253 волинян.
Безпосередньо у Всесвітній день боротьби з туберкульозом – 24 березня обласна організація Товариства разом з волонтерами відвідала з благодійною допомогою (яблука, печиво, шоколад) 26 дітей, які знаходяться на лікуванні у дитячому відділенні обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання. Цього ж дня працівники Шацької та Любомльської районних організацій Товариства від обласного осередку Червоного Хреста передали 85 дітям, які перебувають в обласному дитячому протитуберкульозному санаторії «Згорани» печиво, яблука, мед, гречку та макарони. Допомогу отримало 111 осіб на суму 5 070 грн.
Схожі благодійні заходи, під час яких хворі на туберкульоз змогли отримати допомогу у вигляді одягу та взуття б/в, продуктів харчування (крупи, цукор, мука, олія) та засобів гігієни провели по всіх райміськорганізаціях області. Загалом з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом допомогу отримали 335 чол. на суму 20 683 грн. 

Telegram Channel