Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

В Облапах школу не закриватимуть

До голосу громади села місцева влада прислухалася і у сільському освітньому закладі діти навчатимуться без змін

Батьки школярів Облапівської ЗОШ I – III ступенів Ковельського району були занепокоєні тим, що у зв'язку із створенням Дубівської об'єднаної територіальної громади через реорганізацію освітніх закладів можуть закрити їхню школу. Вони написали відкритого листа до всіх керівників влади, починаючи від голови Дубівської ОТГ Романа Троцюка до Президента. Таке звернення, яке підписали 144 людини, надійшло і до редакції газети «Волинь-нова», в якому жителі переконують, що закриття школи призведе до занепаду одного з найбільш знаних сіл Ковельщини. 



Громада Облап та керівництво сільської ради Дубівської ОТГ знайшли спільний вихід – залишити ЗОШ І-ІІІ ст. с. Облапи в тому ж статусі, що й раніше.



І ось нарешті до громади дослухалися і, зокрема, минулої п'ятниці відбулося обговорення непорозуміння між стурбованими мешканцями села та Дубівською сільською радою щодо долі ЗОШ І-ІІІ ст. с. Облапи. Під час дискусії, яка почасти була досить гострою, вдалось знайти компроміс і дійти згоди у тому, аби питання створення опорної школи вирішувалося, не понижуючи в статусі Облапську школу. Крім того, мешканці села зустрілися та поспілкувалися з Юрієм Поліщуком, який був одним з організаторів першої опорної школи на Волині  у селищі Голоби і розповів про те, як можна створити таку ж школу, не понижуючи статусу Облапської. На закінчення загальних зборів селян практично одноголосно було прийнято рішення про заборону реорганізації ЗОШ І-ІІІ ст. с. Облапи.

Telegram Channel