Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Генерала Назарова засудили до семи років в’язниці

Волинь-нова

Генерала Назарова засудили до семи років в’язниці

Його визнали винним у справі про катастрофу Іл-76

Генерал Віктор Назаров засуджений до 7 років позбавлення волі у справі про катастрофу Іл-76. Він визнаний винним у загибелі українських військових у збитому терористами літаку. У позбавленні військового звання відмовлено, передає УНІАН.



Суд не позбавляє Назарова звання генерал-майора.



Павлоградський суд вирішив, що він повинен бути покараний згідно з ч. 3 ст. 425 ККУ — 5-8 років позбавлення волі. Суд не позбавляє його звання генерал-майора. Моральну шкоду за рішенням суду повинно компенсувати Міністерство оборони. Але компенсації отримають тільки найближчі родичі — батьки й дружини. Розмір компенсації — по 500 тис. грн на користь родичів загиблих. Суд визнав бездіяльність та службову недбалість у діях Назарова. Докази обвинувачення, на думку суду, повністю доведені.


Суд врахував, що Назаров раніше не був засуджений й має позитивну характеристику за місцем служби. Суддя додала, що генерал може просити про помилування. Також він може подати апеляцію на це судове рішення.


14 червня 2014 року вночі при заході на посадку в аеропорту Луганська пострілом з російського зенітно-ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак ЗСУ Іл-76. На борту літака, крім дев'яти членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Всі вони загинули. 

Telegram Channel