Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Роботи нововолинської художниці знає уся Європа (фото)

Волинь-нова

Роботи нововолинської художниці знає уся Європа (фото)

У Нововолинському міському історичному музеї демонструється виставка картин волинської художниці Зіновії Рубан, члена Національної спілки художників України

Роксолана ВИШНЕВИЧ
Вона - учасниця багатьох обласних, зональних, всеукраїнських, міжнародних виставок. Її полотна є у приватних колекціях Англії, Данії, Голландії, Угорщини, Німеччини, Італії, Іспанії, Кіпру, Росії, Австралії, Америки. Серед експонатів - портрети, натюрморти, пейзажі, сповнені енергії світла і добра. Зіновія Рубан розповіла, що це доробок різних періодів життя, однак в усіх картинах багато яскравих барв і світла.



 Її полотна є у приватних колекціях Англії, Данії, Голландії, Угорщини, Німеччини, Італії, Іспанії, Кіпру, Росії, Австралії, Америки. 



Дар створювати прекрасне у маленької Зені відкрився ще в дитинстві. Спочатку із захопленням спостерігала, як тато вимальовує на полотні лінії, як з’являються перші мазки і, врешті, народжується картина. Чи думала тоді знана нині художниця Зіновія Рубан, що її дитяча мрія малювати так, як тато, стане сенсом життя? Перші її художні спроби - чарівні принцеси, а з часом - серйозніші, на різні теми.
Організували виставку живописних робіт талановитої волинянки в шахтарському місті неспроста. Адже Зіновія Рубан є випускницею Нововолинської ЗОШ №3. Її картини просто приворожують, адже від них віє якимось незвичайним світлом, свіжим подихом, неймовірним почуттям добра та позитиву. До речі, в творчому доробку пані Зіновії близько 800 портретів, а скільки усього картин - вона й не рахувала.
Вітали художницю з відкриттям виставки колеги-художники, мистецтвознавці, друзі. 


Telegram Channel