Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

На Волині прикрили доларові оборудки з будуванням будинків

Співробітники слідчого управління ГУНП у Волинській області завершили кримінальне провадження щодо викриття корупційного механізму із систематичного вимагання та отримання одним із керівників управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області неправомірної вигоди від забудовників за безперешкодну реєстрацію дозвільних документів у сфері містобудівної діяльності


У середньому за отримання дозволів на початок робіт та введення об’єктів в експлуатацію правопорушники одержували від однієї до кількох тисяч доларів.



Нагадаємо, що в листопаді 2016 року викрили корупційний механізм із систематичного вимагання та отримання одним із керівників управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області неправомірної вигоди від забудовників за безперешкодну реєстрацію дозвільних документів у сфері містобудівної діяльності. У середньому за отримання дозволів на початок робіт та введення об’єктів в експлуатацію правопорушники одержували від однієї до кількох тисяч доларів США неправомірної вигоди.


Кримінальне провадження відносно посадовця за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ст. 366-1 (Декларування недостовірної інформації), ст. 368-2 (Незаконне збагачення) із обвинувальним висновком направлено до прокуратури області для подальшого скерування до суду.


Співучасники посадовця уклали із прокурором угоду про визнання вини за ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України, інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

Telegram Channel