Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Назвали зарплати керівників найбільших компаній

Українські топ-менеджери заробляють $7 тис. на місяць. Іноземці на аналогічних посадах отримують удвічі більше

Це дослідили в аудиторській компанії «EY» і рекрутинговій компанії «Boyden Global Executive Search», повідомляє «Газета по-українськи».
"Розмір зарплати топ-менеджерів в Україні безпосередньо залежить від розміру компанії. Зарплати у великому бізнесі втричі вищі, ніж у малому і середньому. Переважно українські топ-менеджери отримують зарплату в гривнях. Доходи іноземців прив'язані до валюти", - зазначають дослідники.



Найвищі заробітні плати отримують топ-менеджери з таких секторів, як телекомунікаційні послуги, фінанси, нерухомість та агро/агрохімія. 



Згідно з даними «EY», середній фіксований дохід українського топ-менеджера - $85 тис. на рік. Середній загальний дохід з бонусами становить $114,8 тис. Доходи іноземців в Україні за рік - $242,2 тис.
Фіксована частина доходів 2016 року порівняно з минулим зросла в українських топ-менеджерів на 17%, а в іноземних - на 7%. При цьому бонуси в українських менеджерів впали на 22%, а в іноземців зросли на 44%. Зменшення бонусів залежить від сфери, в якій працює компанія. Найменше у FMCG-сектору (товари повсякденного вжитку - побутова хімія, посуд, дрібна електроніка – Ред).
Найвищі заробітні плати отримують топ-менеджери з таких секторів, як телекомунікаційні послуги, фінанси, нерухомість та агро/агрохімія. Найнижчі доходи в управлінців в автомобільної галузі та логістиці.
Cередній річний дохід керівника із FMCG-сектору становить $121 тис., фармації - $145,5 тис., банків - $243 тис., телекомунікаційних послуг - $345 тис., автомобільної галузі - $40,5 тис.
13% опитаних топ-менеджерів - жінки. Вони у середньому заробляють $97,8 тис. на рік.
Реальна заробітна плата в Україні в лютому 2017 року збільшилася на 18% порівняно з лютим 2016-го, на 2,3% порівняно із січнем 2017-го.

Telegram Channel