Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Кличко пообіцяв, що не дасть знести будинок, з балкону якого проголосили Злуку УНР і ЗУНР

Міський голова Києва Віталій Кличко пообіцяв, що поки він керує у столиці, історичний будинок, з балкону якого було проголошено універсал про об’єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну, ніхто не зноситиме

Про це на своїй сторінці у Facebook написав український журналіст, публіцист, історик, головний редактор інтернет-видання «Історична правда» та однойменного тележурналу на каналі ZIK Вахтанг Кіпіані.



 Мер сказав, що «підняв усіх на вуха» і цитата – «доповідаю вам» – що поки він мер Києва цьому будинку ніщо не загрожує і ніякої нової будівлі в цьому місці не буде.



Він повідомив, що мав телефонну розмову з міським головою Києва Віталієм Кличком. «Йому принесли у моніторингу позавчорашній пост, де я написав, що цьому історичному будинку, з балкону якого 22 січня 1919 року було проголошено Злуку УНР-ЗУНР, загрожує небезпека і є плани на будівництво хмарочосу. Мер сказав, що «підняв усіх на вуха» і цитата – «доповідаю вам» – що поки він мер Києва цьому будинку ніщо не загрожує і ніякої нової будівлі в цьому місці не буде. Віталій також сказав, що любить Київ не менше, ніж я. Це така отвєточка, бо я зробив таке припущення. Подякував за швидку реакцію. Доповідаю і я тобі, дорогий Фейсбуче», – йдеться у повідомленні.


Як раніше писав В. Кіпіані, у центрі Києва на Софіївському майдані замість будинку, з балкону якого було проголошено універсал про об’єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну, хочуть звести багатоповерхівку.

Telegram Channel