Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Сльози за владикою і веселка у безхмарному небі

Волинь-нова

Сльози за владикою і веселка у безхмарному небі

Тисячі людей стали свідками того, як райдуга засяяла саме в ту мить, коли домовину з тілом спочилого архіпастиря Ніфонта (на фото) опускали в могилу

Людмила ВЛАСЮК



Митрополит 24 роки очолював Волинську єпархію УПЦ МП, був духовним батьком краю, Почесним громадянином Волині і великим благодійником, передав до Музею Волинської ікони з сільських храмів багато унікальних образів. Послухати його проповіді приїжджали люди з усієї України та сусідньої Білорусі.



Нехай спочиває з миром наш духовний батько у тій землі, яка дала йому життя.



24 березня, після звершення чину похорону на території Свято–Покровського храму Луцька, тіло новоспочилого владики було віддано землі в Галиній Волі на Старовижівщині згідно з його заповітом. У рідному селі прощалися з архіпастирем сотні односельчан та численні віряни з Республіки Білорусь. Крім того, з обласного центру приїхало чимало прочан, які виявили бажання провести духовного наставника до місця його поховання. На сільському кладовищі неподалік храму Іоанна Богослова спочивають усі родичі митрополита Ніфонта. Поховали владику поруч із матір’ю, яка відійшла у Вічність, коли Василько (мирське ім’я митрополита Ніфонта — Василь Солодуха) був зовсім маленьким. Як тільки труну опустили в могилу, прочани побачили незвичне явище: на блакитному небі з'явилася веселка. У Волинській єпархії це вважають добрим знаком. Звертаючись до присутніх зі словом проповіді, єпископ Гедеон закликав усіх до постійної молитви за душу владики Ніфонта. Нехай спочиває з миром наш духовний батько у тій землі, яка дала йому життя.


Telegram Channel