Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині вирішили перетворити школу… в дитячий садок (фото)

Волинь-нова

На Рівненщині вирішили перетворити школу… в дитячий садок (фото)

Замість дев’ятьох школярів приміщення займуть 27 дошкільнят

У зв’язку із процесом реорганізації закладів освіти в районі відбувається перепрофілювання малокомплектних шкіл. Загорощанська ЗОШ І ступеня – малокомплектна школа, яка налічує 9 дітей. Тому цей заклад планується реорганізувати шляхом приєднання до Корнинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. А на базі приміщення Загорощанської ЗОШ передбачається створити дошкільний навчальний заклад, повідомляє Рівненська районна державна адміністрація.



Разом із садочком там буде знаходитись бібліотека та ФАП.



Голова Рівненської районної державної адміністрації Володимир Пилипчук спільно з начальником відділу освіти райдержадміністрації Олександром Набочуком та Корнинським сільським головою Романом Горбатюком-Василейком провели виїзну нараду, аби визначити, які роботи необхідно виконати. 


Разом із садочком там буде знаходитись бібліотека та ФАП. На території села Загороща 27 дітей потребують дошкільної освіти, тому створення ДНЗ на сьогодні є актуальним.


Учні Загорощанської ЗОШ І ступеня продовжуватимуть навчання у Корнинській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Оскільки опорні заклади повинні забезпечувати освітні потреби населення на значній відстані, тому для підвозу школярів до Корнинської ЗОШ І-ІІІ ступенів передбачено використання автобуса. Шкільний автобус буде придбаний на умовах співфінансування – 70% за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету та 30% за рахунок коштів місцевого бюджету.

Telegram Channel