Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Є ОЧКО, А ГРИ НЕМАЄ

Збірна України під керівництвом Олега Блохіна продовжила свою безвиграшну серію...

Збірна України під керівництвом Олега Блохіна продовжила свою безвиграшну серію. Правда, цього разу українці зуміли відібрати очки в грі з Данією, зігравши внічию 1:1 в Копенгагені у першому матчі відбіркового турніру до ЧС-2006 року. У виборі стартового складу на матч з датчанами у Блохіна особливих варіантів не було. Єдина несподіванка — це те, що Блохін так і не дав зіграти Вороніну, а заміна на останніх хвилинах гри Вороб’я на Радченка зайвий раз довела, що українці приїхали за нічиєю. Другим номером футболісти збірної України відіграли весь матч. Данія мала абсолютну територіальну та ігрову переваги.
Перший же удар у площину воріт нанесли гості. На четвертій хвилині гарно приклався до м’яча Тимощук, який пробив з 20 метрів по центру воріт, що не склало проблем для голкіпера данців. Атака у відповідь господарів на 9-ій хвилині вже призвела до голу у ворота збірної України. З правого флагу Гравесен навісив на дальню штангу, де Йоргенсен розстріляв ворота Шовковського з кількох метрів — 1:0. Цей гол цілком “заслуга” Михайла Старостяка, який в цьому моменті прогавив Йоргенсена. Більшість же атак збірної Данії організовувалися саме після таких флангових прострілів. Зокрема, в першій половині гри після пасу Йоргенсена лише якимсь дивом не забив Мадсен, який з кількох метрів не влучив у ворота збірної, хоча йому в даному епізоді й заважав Русол.
До перерви Шовковському довелось ще тричі рятувати свою команду. Найнебезпечнішим же був удар Гравесена з 22 метрів, який український голкіпер перевів на кутовий. Українці в першій 45-хвилинці також мали шанс забити і двічі на вістрі атаки був Гусєв. На 33-ій хвилині удар динамівця Києва здалеку прийшовся у воротаря, а за кілька миттєвостей Шевченко чудовим пасом “відрізав” двох захисників і Гусєв, увійшовши у штрафну, пробив повз ворота. Щоправда, міг підправити м’яч у сітку воріт Воробей, але йому не вистачило кількох сантиметрів.
У другому таймі малюнок гри не змінився. Данія атакувала, українці оборонялися, хоча, й більш агресивно заграли в нападі. На третій хвилині нагадав про себе Шевченко, який після пасу Вороб’я пробив неточно метрів з 18-и. Зрівняти рахунок українцям вдалося на 57-ій хвилині після розіграшу “стандарту”. Тимощук подав кутовий, а Гусин вистрибнув найвище всіх і влучним ударом головою “поклав” м’яч у сітку воріт — 1:1. За хвилину був шанс в підопічних Блохіна вийти вперед. Сольний пробіг Вороб’я по правому фланзі закінчився ударом здалеку, після якого м’яч зрикошетив і влучив у поперечину воріт та відскочив до Шевченка, який у падінні через себе не влучив у ворота... Це був останній гострий момент у виконанні українців у цьому поєдинку. Намагання ж данців вирвати перемогу закінчувалися або ударами вище воріт, або ж у гру успішно вступав Шовковський, який бій з Данією провів спокійно та впевнено.
Тепер про те, що сподобалося, а що ні. Всі без винятку гравці збірної України віддавалися грі, хоча не обходилося й без частих помилок при передачах. Одним з кращих в матчі був Анатолій Тимощук, який не тільки став співавтором забитого голу, але й відпрацював відмінно у захисті. Практично всі подачі кутових біля воріт Шовковського нейтралізовував капітан “Шахтаря”. Надійно зіграли в центрі оборони Русол та Єзерський. Ось з нападом у нас не все гаразд. У матчі з Данією були моменти, коли Шевченко або Воробей, пішовши в атаку, не мали кому віддати пас. З такою пасивністю Блохін, здається, трохи перебрав.
У цілому результат матчу з Данією є для України цілком позитивним. Незважаючи на те, що в зустрічі з данцями нам більше щастило, очко в грі з одним з головних фаворитів групи — це безсумнівний плюс. Додати до цього нічию у грі Туреччина — Грузія (1:1) та сенсаційну перемогу албанців над греками (2:1), то вже завтра після візиту до Казахстану збірна України може стати одним з лідерів групи.
Telegram Channel