Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Хочеш пенсію - виїжджай з окупованої території

Пенсіонери окупованих територій Донецької та Луганської областей, які хочуть одержувати пенсійні виплати, повинні переїхати на постійне місце проживання на контрольовані українською владою території

Про це в інтерв'ю DT.ua заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Високий замок.



«Люди, які залишилися на контрольованих територіях, мають право на пенсійні виплати. Це право сьогодні порушується… але не Україною, а РФ», – сказав Розенко.



«Так говорить українське законодавство. Тут ми можемо контролювати, хто одержує виплати, там – ні. У кого в руках опиниться банківська картка, на яку надходять соціальні виплати? Чи не будемо ми фінансувати тероризм у підсумку? Це абсолютно нормальна позиція, її підтримують і міжнародні організації, і представники інших країн», – сказав він.


Віце-прем'єр-міністр наголосив, що розмови про відмову України від своїх соцзобов'язань щодо жителів Донбасу не відповідають дійсності. «Люди, які залишилися на контрольованих територіях, мають право на пенсійні виплати. Це право сьогодні порушується… але не Україною, а РФ», – сказав Розенко.


До слова, міністр соціальної політики Андрій Рева раніше повідомляв, що на пенсії в окупованому Донбасі щорічно треба витрачати майже ₴30 млрд. У 2016 році СБУ зафіксувала факти одержання пенсій померлих громадян представниками незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР».


У січні 2017 року міністр із питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що питання відновлення виплати пенсій жителям не підконтрольних Києву територій Донбасу обговорюється в рамках мінського процесу, однак Україна поки не може знайти механізму таких виплат.

Telegram Channel