Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Володимирі-Волинському можна було скупитися до Великодня, ще й зекономити на саджанець

Волинь-нова

У Володимирі-Волинському можна було скупитися до Великодня, ще й зекономити на саджанець

1 квітня на Площі Героїв у Володимирі-Волинському відбувся по-справжньому весняний ярмарок «Весняні передсвятки», організований виконавчим комітетом Володимир-Волинської міської ради

Прибули на торговицю зі своїм крамом більше 130 учасників не лише з Волині – Луцька, Нововолинська, Ковеля, Локачинського, Турійського, Горохівського та Іваничівського районів, – а й із сусідніх із Волинню і навіть дуже віддалених від неї областей – Рівненської, Львівської, Закарпатської, Миколаївської та Кіровоградської, йдеться на сайті Володимир-Волинської міськради.



Найбільшим попитом у покупців користувалася свинина. І хоча було її на ярмарку вдосталь, черги за нею почали вишиковуватися чи не вдосвіта.



А що погода випала чудова, то покупців на ярмарок завітало стільки, що подекуди непросто було проштовхатися. Пізнього ж ранку, в 10:00 – 11:00 торговище вже просто вирувало.


Нинішній ярмарок просто таки «дихав» Великоднем. Крім традиційних продуктів для випікання паски й до святкового столу, борошна, масла, яєць, м’яса та м’ясних виробів, ярмарок просто ряснів пасхальною атрибутикою: великодні кошики, декоративні композиції, фарба для яєць, крашанки та писанки від відомих володимирських майстрів, інструменти для писанкарства – усе вабило барвами й тішило око. Не обійшлося й без святкового вбрання, вишитих сорочок та суконь, які приїхали на ярмарок із Івано-Франківська.


Традиційно, найбільшим попитом у покупців користувалася свинина. І хоча було її на ярмарку вдосталь, черги за нею почали вишиковуватися чи не вдосвіта. Щодо цін, то за кілограм рубанки просили 55 гривень, кілограм шинки без кістки – 65 гривень, сало вартувало від 20 до 40 гривень за кілограм, у залежності від товщини. Ціна на вершкове масло коливалася від 100 до 115 гривень за кілограм, за мішок цукру правили 700-735 гривень. Яйця, за якими теж вишиковувалися черги, коштували по 10 – 12 гривень за десяток. Ціни на молочну продукцію, представлену на ринку в широкому асортименті, а також на борошно, овочі, хлібобулочні вироби, мед та бакалію теж були нижчими, ніж на ринку.


Окремої уваги заслуговує «зелена» продукція, яку пропонували на ярмарку. Насіння, саджанці плодових дерев і кущів, декоративні кущі, квіти, користувалися неабиким попитом у покупців. Й чимало з них йшли з ярмарку, уже маючи що посіяти й посадити на присадибній ділянці чи дачі. Тож можна з упевненістю сказати, що ярмарок вдався на славу, а кожен, хто на нього завітав, знайшов тут те, що йому до смаку, до душі, й по кишені.

Telegram Channel