Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Після теракту в Луцьку Днів добросусідства поменшає

Волинь-нова

Після теракту в Луцьку Днів добросусідства поменшає

Днями у Шацьку з офіційним візитом перебували представники Польщі та Білорусі

Ірина ГОЛЯДИНЕЦЬ
Представники місцевої влади Влодавського повіту Польщі та Республіканського заповідника «Прибузьке Полісся» з Білорусі зустрілися з головами Шацької РДА Василем Голядинцем, районної ради Сергієм Карпуком, селищним головою Сергієм Віннічуком.



Поляки пропонували скоротити кількість днів з п’яти до двох-трьох у зв’язку з останніми подіями (теракт в консульстві Польщі в Луцьку).



Вони обговорили пропозиції із будівництва автопереходу «Адамчуки-Збереже», проведення Європейських Днів добросусідства, які відбудуться традиційно в серпні цього року. Поляки пропонували скоротити кількість днів з п’яти до двох-трьох у зв’язку з останніми подіями (теракт в консульстві Польщі в Луцьку). На разі обговорили проведення традиційних заходів: конференції, форуму підприємців, концерту, велопробігу, змагань з пляжного футболу між українськими та польськими командами на Світязі, запливу на байдарках. Говорили і про проекти, які уже пройшли перший етап відбору. Представники польської делегації наголосили на тому, щоб в першу чергу реалізовувались проекти з каналізування населених пунктів біля озер.


Нагадаємо, восени стартував другий етап програми «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» із реалізації спільних для трьох держав проектів. А 14 березня у Варшаві відбулося засідання Комісії вибору проектів Програми транскордонного співробітництва, під час якого було проведено оцінку 352 концепцій проектів, поданих у рамках першого конкурсу проектів по Тематичній цілі «Спадщина». З Шацького району пройшло в першому турі відбору три проекти, які будуть спільно реалізовуватися з поляками та білорусами. Ще три проекти в першому етапі пройшли й від Шацького національного парку. Ці три проекти заявлені до другого етапу конкурсного відбору. Рішення про подальший вибір проектів буде прийнято восени 2017 року.

Telegram Channel