Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Голову Любомльської РДА, що брав хабаря у розмірі 2000 доларів, взято під варту

За клопотанням прокуратури області схопленому на гарячому голові Любомльської районної державної адміністрації обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення 480 тис. грн. застави

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волинcької області


Як уже повідомлялося, 30 березня 2017 року посадовець одержав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 2 тис доларів США за винесення та підписання ним, як головою РДА, розпорядження про надання в оренду земельної ділянки площею 16 га з числа земель не витребуваних часток (паїв) за межами населених пунктів, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і одразу був викритий правоохоронцями.



Голові районної державної адміністрації оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого корупційного злочину.



Голові районної державної адміністрації оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого корупційного злочину – вимаганні та одержанні службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (кримінальне правопорушення, передбачене ч.4 ст. 368 КК України).
Зауважимо, що такі діяння караються позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.
Вирішується питання про відсторонення голови РДА від посади.


 

Telegram Channel