Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Поетичний фестиваль Meridian Lutsk «коштуватиме» 65 тисяч євро

Волинь-нова

Поетичний фестиваль Meridian Lutsk «коштуватиме» 65 тисяч євро

Заходи пройдуть у 15 міських локаціях. У програмі передбачені театральні та музичні номери

65 тисяч євро становитиме бюджет першого поетичного фестивалю Meridian Lutsk . В обласному центрі Волині він пройде 6-8 жовтня, повідомляє Gazeta.ua.



За останні три роки Луцьк не минає жоден український автор у своєму турі.



«За останні три роки Луцьк не минає жоден український автор у своєму турі. Але, попри глибокі культурні пласти та зв'язки з іншими національностями, так і не зазвучав як місто літератури, – каже Ельвіра Яцута з мистецького об'єднання «СтендаЛь». – Ми поспілкувалися з президентом Міжнародної літературної корпорації Meridian Chernowitz Святославом Померанцевим і вирішили: чому б не створити ще один фестиваль, за зразком Чернівецького, – Meridian Lutsk».


У фестивалі в Луцьку візьмуть участь письменники з України, Білорусі, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Чехії та Ізраїлю. З-поміж українських авторів очікують Сергія Жадана, Оксану Забужко, Юрія Іздрика, Юрія Андруховича, Ірену Карпу, Ігоря Померанцева, Андрія Любку та інших. Українською перекладатимуть вірші іноземних поетів. Українські ж поезії лунатимуть польською. Заходи пройдуть у 15 міських локаціях. У програмі передбачені театральні та музичні номери.


«Це правильне позиціонування міста – інвестувати кошти в культуру, – каже харківський письменник Сергій Жадан. – Поетичні фестивалі не завжди спрацьовують, але якщо вже спрацьовують, то надзвичайно ефективно, як, наприклад, Meridian Chernowitz, завдяки якому за кордоном Чернівці знають як місто поезії. Пауль Целан став символом фестивалю і ангелом-охоронцем для міста. За кордоном із Україною асоціюють корупцію, кримінал чи проблеми з екологією. Якщо говорять про хороше, то воно часто стосується саме культури.


Вірю в успіх фестивалю у Луцьку, оскільки аналогічний захід у Чернівцях за 6 років став унікальною технологією зі створення сучасного культурного обличчя міста».

Telegram Channel