Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

На окупованих територіях знову з’явилося українське телебачення

Донецький філіал суспільного мовника отримав ліцензію на супутникове мовлення

Українське телебачення відтепер зможуть дивитися мешканці окупованих територій. Про це повідомляє UА:Перший.


"Донецький філіал суспільного мовника отримав ліцензію на супутникове мовлення. Телеканал "До ТеБе" з 3 квітня розпочав мовити по обидві сторони лінії розмежування", - йдеться у повідомленні.



Донецький філіал суспільного мовника отримав ліцензію на супутникове мовлення. Телеканал "До ТеБе" з 3 квітня розпочав мовити по обидві сторони лінії розмежування.



Від початку АТО регіональні філії Національної телекомпанії України (тепер – Національної суспільної телерадіокомпанії України) у Донецькій та Луганській областях опинились на захоплених територіях. Згодом було прийнято рішення відновити роботу Донецької і Луганської ОДТРК на підконтрольних Україні територіях – у Сєверодонецьку та Краматорську. Проте сигнали цих телеканалів не були доступні місцевим жителям.


"Війна розділила українців по-живому: люди опинилися по різні сторони лінії розмежування. До сьогоднішнього дня ті, хто опинилися на окупованих територіях, знали, що відбувається у цьому розірваному навпіл регіоні, лише від російських телеканалів, які нашпиговані пропагандою, – розповідає заступник генерального директора НСТУ Михайло Шматов. – Ми отримали супутникову ліцензію на мовлення для донецької філії "До ТеБе". І з 3 квітня суспільне донецьке телебачення можна дивитися на супутнику по обидві сторони конфлікту".


Ганна Бичок, т. в. о. голови правління НСТУ, додає: "Це величезна перемога для всіх нас: створювати єдине інформаційне поле та об’єднувати країну інформаційно, особливо в областях, де триває АТО і наші громадяни залишились ізольованими від об’єктивної інформації про події в регіоні. У наших найближчих планах – ліцензування Луганської філії. Ми хочемо, аби ця філія ПАТ НСТУ також могла вести супутникове мовлення на окупованих територіях Луганської області".


Унаслідок реформи суспільного телерадіомовлення всі ОДТРК були приєднані до НТКУ (з 19 січня 2017 року – НСТУ) і входять до загальної системи суспільного телебачення. Донині Донецька та Луганська філії мовили у цифровій мережі на тимчасових дозволах виключно на території, підконтрольній Україні. Відповідно, мешканці, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, раніше не мали можливості дивитися своє регіональне телебачення.

Telegram Channel