Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

З'явився трейлер українського фільму «Мир Вашому дому!» (ВІДЕО)

Оприлюднено трейлер повнометражного художнього фільму Володимира Лерта "Мир Вашому дому!" (робоча назва – "Поминальна молитва")

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Держкіно.



Прагнучи відтворити життя євреїв тієї епохи у всіх деталях, автори витратили на картину п'ять років. Тільки підготовка однієї сцени зайняла у них півроку.



Зазначається, що фільм знятий за п'єсою радянського автора Григорія Горіна "Поминальна молитва", в основу якої лягли розповіді Шолом-Алейхема і яка з успіхом йде в багатьох театрах Східної Європи вже понад тридцять років.
"Мир Вашому дому!" – це автентична трагікомедія, дія якої відбувається на початку XX-го століття. Єврейське село в Україні. Бідний молочник Тев’є має п’ять дочок, для яких єдиний шанс вирватися зі злиднів – вдало вийти заміж. Але плани на майбутнє у батька і дівчат кардинально різні", - йдеться в описі до трейлера.


Також у прес-службі Держкіно додали, що картина знімалася в історичних місцях під Києвом. Були використані унікальні речі та інтер'єри кінця ХIХ - початку ХХ століть, в тому числі будинок, який ще у 1873 році купив Тев'є – реальний персонаж оповідань класика єврейської літератури Шолом-Алейхема.
Прагнучи відтворити життя євреїв тієї епохи у всіх деталях, автори витратили на картину п'ять років. Тільки підготовка однієї сцени зайняла у них півроку. І все, що є в картині, – справжнє, як в історичному музеї.


За словами Голови Держкіно Пилипа Іллєнка, ця картина викликала справжній емоційний відгук Експертної комісії з питань кінематографії при Держкіно.



 

Telegram Channel