Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Донець: більшість послуг у держлікарнях можуть завтра стати платними

Законопроект 2309-Д щодо автономізації лікарень та впровадження платних медичних послуг для населення вводить доплату "за підвищення якісного рівня медичного обслуговування" і не містить ніяких обмежень щодо кількості платних послуг у державних або комунальних закладах охорони здоров'я

Про це заявила нардеп (НФ) Тетяна Донець, передає Цензор.НЕТ.



Повністю зникає розуміння того, що завтра буде безкоштовним, а за що заплатимо в подвійному тарифі. Виникає цілком резонне питання, а за що українці платять податки? Для яких цілей постійно підвищуються акцизи?



"Більшість послуг у державних лікарнях завтра стануть платними. Уже завтра державні та комунальні заклади охорони здоров'я перетворяться на підприємства, які надаватимуть медичну допомогу і медичні послуги переважно на платній основі. Проект Закону 2309-Д щодо автономізації лікарень та впровадження платних медичних послуг для населення, який вже завтра має всі шанси стати законом, вводить доплату "за підвищення якісного рівня медичного обслуговування" і не містить ніяких обмежень щодо кількості платних послуг та розміру доплат. Повністю зникає розуміння того, що завтра буде безкоштовним, а за що заплатимо в подвійному тарифі. Виникає цілком резонне питання, а за що українці платять податки? Для яких цілей постійно підвищуються акцизи?" - заявила вона.


"В Україні є мораторій на скорочення кількості закладів охорони здоров'я. Але місцева влада може передавати в оренду частини лікарень у будь-якому розмірі 50% -75% -90%, бо не існує обмежень. То чи не вийде так, що ми сьогодні спільними зусиллями будуємо Охматдит, а завтра успішно будемо передавати його цілими поверхами в оренду більш заповзятливим, ніж держава, постачальникам медичної допомоги та медичних послуг, і платно проходити обстеження на обладнанні, яке закуплено на кошти платників податків?" - побоюється Донець.

Telegram Channel