Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Нововолинська гімназія йде до демократичної школи

Із березня 2017 року Нововолинська гімназія стала учасником п’ятого Всеукраїнського навчально-практичного курсу «Школа - територія прав людини», який  реалізується Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Права людини в дії» та за підтримки офісу Уповноваженого Верховної ради України з прав людини

Про це повідомлено на сайті Нововолинської міськради.


Гімназія здобула перемогу у конкурсному відборі серед 40 загальноосвітніх шкіл України, які виявили бажання стати учасниками проекту.



У процесі реалізації практичного курсу «Школа – територія прав людини», який триватиме до грудня 2017 року, нововолинська гімназія отримає рекомендації від експертів програми для покращення потенціалу школи.



Із 25 по 29 березня 2017 року команда гімназії у складі Людмили Шиян -директора,Світлани Гапонюк –заступника директора з виховної роботи, учителя української мови та літератури,Ірини Дмитрук–соціального педагога таСвітлани Хахули– представника батьківської громадськості взяли участь у Першому  тренінгу з прав людини для загальноосвітніх навчальних закладів – учасників навчально – практичного курсу «Школа - територія прав людини», який проходив в Освітньому домі прав людини в селі Количівка Чернігівської області.


Під час установчого тренінгу разом із представниками команд п’ятьох інших шкіл – учасниць нового циклу освітньо-практичного курсу «Школа – територія прав людини»  нововолинські освітяни мали можливість дослідити «Що таке права людини», «Еволюцію та філософію прав людини», «Права дитини», «Хто і як гарантує права людини на національному і міжнародному рівнях», «Каталог прав людини, документи: цінності і принципи обрамлені юридичними нормами – як це працює», «Розвиток шкільної громади орієнтований на права людини – що це означає», «Підхід до розвитку шкільної громади та організації навчально-виховного процесу, орієнтований на права людини», «Застосування принципів ПЛ в школі. Як підсилити потенціал вчителів і адміністраторів для дотримання прав людини, прав дитини в школі».


Навчання, обмін думками, цікаве спілкування й дружня атмосфера, яка тривала протягом п’яти днів, була спрямована на покращення ситуації з правами людини у навчальн -виховному процесі, розвитку навчального середовища та шкільного самоврядування.


У процесі реалізації практичного курсу  «Школа – територія прав людини», який триватиме до грудня 2017 року, нововолинська гімназія отримає  рекомендації від експертів програми для покращення потенціалу школи. З цією метою  за допомогою тренерів проводитимуться заходи для педагогів, батьків, активістів учнівського самоврядування.  

Telegram Channel