Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

Болгарин намагався під виглядом запчастин до мотоцикла вивезти з України... бивень мамонта

Надвечір четверга, 6 квітня, у пункті пропуску "Порубне" Чернівецької області працівники митниці виявили "цікаву знахідку" – фрагмент бивня справжнього мамонта

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС області, передає 5Канал



Митники у одній із коробок замість запчастин виявили ретельно обмотаний різними пакувальними матеріалами фрагмент бивня мамонта діаметром 12,5 см, вагою понад 2,5 кг.



"Митні формальності щодо транспортного засобу "Mersedes E 320" під керуванням громадянина Болгарії здійснювали у звичному режимі. Наявність у автівці незадекларованих бувших у використанні запчастин до мотоцикла стала підставою для проведення поглибленого огляду. У результаті митники у одній із коробок замість запчастин виявили ретельно обмотаний різними пакувальними матеріалами фрагмент бивня мамонта діаметром 12,5 см, вагою понад 2,5 кг", – йдеться в повідомленні.


За словами контролера-мистецтвознавця, цей дорогоцінний матеріал може бути вивезений за межі України тільки на підставі відповідних дозвільних документів. На водія відкрито справу про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Вартість бивня мамонт буде встановлено після експертизи.

Telegram Channel