Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Ай-ай! І Медведєв заспівав услід за Путіним: Трамп довів США до межі війни з Росією

Але тепер йому залишається тільки писати, бо у Кремля «тонка кишка» перед Америкою – це ж вам не «хлюпик» Обама

Прем’єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв висловив обурення з приводу ракетного удару США по аеродрому сирійських урядових військ і заявив, що так дії адміністрація Трампа поставили США на межу бойових дій з РФ. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, інформує «Європейська правда».


«Все. Залишки передвиборчого туману розсіялися. Замість розтиражованої тези про спільну боротьбу з головним ворогом – ІДІЛ («Ісламською державою») адміністрація Трампа довела, що буде вести нещадну боротьбу з законним урядом Сирії», – написав Медведєв.



Американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч проти п’ятниці випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил.



За словами глави російського уряду, США діяли всупереч нормам міжнародного права, при цьому не отримали схвалення ООН.


Окрім того, адміністрація Трампа, наголосив Медведєв, діяла «з порушенням власних процедур … На межі бойових зіткнень з Росією».


Відтак США, за версією російського премʼєра, порушили «межі пристойності».


«За ними (межами – Ред.) – абсолютна недовіра. Що зовсім сумно для наших вкрай зіпсованих відносини. І звичайно, втішно для терористів», – додав він.


Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч проти п’ятниці випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сили Башара Асада цього тижня.


Після цього президент РФ Путін заявив, що ракетний удар США по об’єктах у Сирії є агресією і завдає шкоди російсько-американським відносинам і спільній боротьби з тероризмом.

Telegram Channel