Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Фінляндії вилучили тираж журналу через рекламу окупованого Криму

Фінська державна залізнична компанія «VR» вирішила вилучити увесь тираж журналу «Allegro» через рекламу туристичних поїздок в окупований Крим

Журнал «Allegro» призначений для пасажирів швидкісних поїздів «Allegro», що курсують між Гельсінкі та Санкт-Петербургом. Він видається спільно «VR» і ВАТ «Російська залізниця», повідомляє «Європейська правда».



В свіжому номері журналу фінською, англійською та російською мовами рекламуються поїздки в Крим під заголовком: «Знову в Крим!».



 


В свіжому номері журналу фінською, англійською та російською мовами рекламуються поїздки в Крим під заголовком: «Знову в Крим!». Рекламу в журналі помітила фінський журналіст Арья Паананен, яка перепостила у Facebook фотографію реклами.


«Цей матеріал розміщений в тій частині журналу, за яку відповідає російська залізниця. У верхній частині сторінки написано «Інформація ВАТ «РЖД», - сказала начальник прес-служби «VR» Міка Хейяр. За її словами, «VR» не пропонує і не організовує поїздки в Крим. Тим не менш, «VR» прийняла рішення про вилучення всього тиражу «Allegro».


На запитання, чи знає «VR» про те, що публікується в журналі, і як така реклама могла опинитися в журналі, Хейярі сказав: "Ми оцінимо ситуацію і проведемо бесіду з нашими партнерами, тобто з РЖД. «VR» відповідає за фінські матеріали, а РЖД – за російські матеріали».

Telegram Channel