Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

ВИМУЧЕНА ПЕРЕМОГА ЗБІРНОЇ

Якщо Блохіну здається, що ми виграли та завоювали три очки, то можна його засмутити – ми втрачаємо збірну, якої, правда, в нас вже чотири роки немає...

Єдине, що радує в матчі із збірною Казахстану — це вимучена перемога з мінімальним рахунком 2:1, завдячуючи несподіваному голу Ротаня за дві хвилини до закінчення зустрічі. І якщо Блохіну здається, що ми виграли та завоювали три очки, то можна його засмутити – ми втрачаємо збірну, якої, правда, в нас вже чотири роки немає...
І без кардинальних змін у грі команди з відповідним підбором футболістів, яких, як скаржиться Олег Володимирович, йому не вистачає, ми не те, що на перше місце не претендуємо, а за третє не зачепимося.
У Данії нам пощастило, що не програли, а в Казахстані насилу взяли три очки... Що ми бачимо далі? З молоді Блохін взяв Ротаня, Русола (тому що захворів Федоров) та Гусєва. А про старожилів збірної Олег Володимирович забув. З ким посварився, хто сам відмовився грати, кого “відмовив”, і залишився лише один Шевченко. Утім, говорити з Шевченком на рівних головному тренеру, схоже, не вдається. У товариських матчах під керівництвом Блохіна Шевченко зіграв лише тричі і вже нині зрозуміло, що лідера збірної з форварда “Мілана” не вийде. Ним скоріше може стати Тимощук.
Перемогти Казахстан, який в рейтингу ФІФА знаходиться в середині другої сотні, – це не досягнення. Тактика гри на матч з Україною у казахів була доволі простою: вистояти в захисті і при нагоді вибити м`яч подалі. Причому, суперник української команди навіть не намагався пресингувати і до центру поля українці доходили пішки, без всяких перешкод. Проте навіть така гра дала змогу казахам забити свій перший гол у відбіркових турнірах під егідою ФІФА в європейській зоні. На 35-ій хвилині зустрічі Андрій Карпович після пасу головою сильним ударом пробив у дев`ятку. І знову, як і в матчі з Данією, помилка захисту призводить до взяття наших воріт. А що буде з Грецією?
На матч з Казахстаном Блохін залишив практично той самий склад, що з датчанами. Відбулося лише дві зміни. Замість Шелаєва з перших хвилин на полі з`явився Закарлюка, а Шевченка, який травмувався і відбув на батьківщину замінив Олексій Бєлік, який відіграв на рівні.
Отже, питання. Чому зі старту не вийшов Воронін, який у другому таймі, з`явившись на полі, суттєво загострив гру в нападі?
Далі. За весь матч не було розіграно практично жодної награної комбінації, яка є у запасі кожного тренера. Щоправда, гол Бєліка на 14-ій хвилині матчу, після якого українці вийшли вперед, здавалося, дещо розвіяв сумніви стосовно переконливого виграшу українців. Форвард “Шахтаря”, отримавши пас у штрафній господарів, точним ударом у ближній кут воріт вивів Україну вперед — 1:0.
У другій половині зустрічі на полі була лише збірна України. Футболісти в синьо-жовтих футболках постійно атакували, але не забивали... Як казахи не билися за нічию, а на дві останні хвилини їх не вистачило. Тимощук ударом зі штрафного метрів з 22-ох влучив у стінку, м`яч відскочив до Ротаня, який сходу красивим ударом забиває другий гол. Після матчу українці раділи, неначе вони перемогли як мінімум гранда.
За планом головного тренера чотири очки в двох матчах взяли. Надалі, сподіваємось, послідують перемоги над Грецією та Грузією вдома, а там вже й до першого місця не далеко. Але поживемо — побачимо.
А ось як закінчились два інші матчі у другій групі: Грузія—Албанія — 2:0, Греція—Туреччина — 0:0.
Турнірна таблиця:
В Н П М О
1. Грузія 1 1 0 3:1 4
2. Україна 1 1 0 3:2 4
3.Албанія 1 0 1 2:3 3
4. Туреччина 0 2 0 1:1 2
5. Данія 0 1 0 1:1 1
6. Греція 0 1 1 1:2 1
7.Казахстан 0 0 1 1:2 0
Telegram Channel