Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Українці – кращі серед військових IT-експертів

Шестеро представників військового з’єднання C4ISR Ukraine центру Збройних сил України перемогли в змаганнях найкращих ІТ-експертів НАТО «Enterprise Architecture Hackathon-2017»

Україна уперше взяла участь у цих змаганнях, українська команда була єдиною, що представляла країну-партнера НАТО, єдиною, до складу якої увійшла дівчина. Крім того, українська команда була наймолодшою із 30 команд-учасниць, передає «Радіо Свобода».



Члени журі були вражені інноваційним підходом.



Один із переможців «Хакатону», старший лейтенант Сергій Гальчинський і керівник проекту «Аеророзвідка» Натан Хазін розповіли про конкурс.


«Ми були нагороджені сертифікатами та дипломами для кожної з команд і отримали відзнаки від Allied Command Transformation: кожен учасник команд-переможців. Від України і нашого центру були представлені дві команди, які брали участь в Coding і Join Challenge. Для нас це було просто феноменально. У цих двох категоріях ми отримали перші місця... причому члени журі були вражені інноваційним підходом», - розповів старший лейтенант Гальчинський.


Він відзначив, що перевага українців над націями НАТО в тому, що ми свій шлях автоматизації тільки розпочинаємо. Тому зараз, починаючи імплементувати будь-які системи, ми можемо вибрати найновіші технології і на базі них спроектувати якісне рішення.

Telegram Channel