Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ЯКІ ВОНИ, СУЧАСНІ ГАРЕМИ

Офіційно останній гарем закінчив свою діяльність в 1909 році у зв’язку із зреченням від престолу султана Абдули Хоміда ІІ і вигнанням його з палацу Топкані. Але все це тільки офіційно. А насправді і зараз існує достатньо гаремів.

Офіційно останній гарем закінчив свою діяльність в 1909 році у зв’язку із зреченням від престолу султана Абдули Хоміда ІІ і вигнанням його з палацу Топкані. Але все це тільки офіційно. А насправді і зараз існує достатньо гаремів.
Француженка Деніза Зінтграфф потрапила в гарем саудівського принца досить безневинним способом — її запросили як вчительку французької мови до внука короля. “Навчання” тривало два роки. Після повернення на батьківщину вона навіть написала книгу про це. Зінтграфф розповідає: “Сьогодні гареми вже не ті, чим вони були знамениті раніше. Це не притулок для зламлених особистостей, не пристанище розгнузданої фантазії чоловіків, а золота тюрма, де жінок називають гарним словом “гість”. В Еміратах, за словами Денізи, “гості” живуть у спеціально збудованих будинках, вхід в які категорично заборонений для мужчин, крім, природньо, самого принца, його батька і братів. “Гарем живе за статтями і законами, які ним самим встановлені. На чолі стоїть принц, і всі підкоряються тільки йому. Ніхто і кроку не може ступити, не спитавши наперед його дозволу. Два роки повного табу на інтимну близькість — це ще можна витерпіти”. Тут варто пояснити, що в Саудівській Аравії мужчина і жінка не мають права на інтимний зв’язок без шлюбу. Це карається смертним вироком. І, очевидно, Деніза офіційною дружиною не була. А принц дуже дорожив своєю головою. “Два роки ізоляції, емоційної самотності, страху за своє життя через якусь дрібну провину — це найжахливіше. Це повністю деморалізує, як і стан вічної підлеглості і схиленої голови. У свідомість поступово входить отруйна істина, яка з’їдає душу, — ти нікчема, ти рабиня”.
Сьогодні нафтові королі вже не купують жінок, як раніше. Вони беруть їх напрокат в модельних агентствах. Звичайно, не всі манекенниці, топ-моделі і актриси згідні відпочити декілька місяців у казковому палаці щедрого султана, проте і тут зустрічаються любительки легкої наживи.
Мова піде про таку державу, як Бруней. Живе в ній всього 280 тисяч чоловік. Економіка побудована на нафтовому бізнесі. 27-им султаном, прем’єр-міністром, міністром фінансів, міністром оборони і по сумісництву найбагатшою людиною в світі є 52-літній Муда Хассан Болкіях. Його палац нараховує 1788 кімнат. І як справжній султан Його Величність має гарем. Як людина, султан — щедрий. І красуні, проробивши там, як належить, три місяці, покидали палац з чемоданами, набитими одягом, дорогоцінностями і золотими кредитками. Гарем завжди був “свіженький”. Ідилія закінчилась раптово, коли честолюбивий султан захотів запросити погостювати до себе саму “Міс США”.
“Гостею” стала Шеннон Маркетік— “Міс США”—1992 року, яка розорила близько дюжини коханців. І ось, повернувшись після закінчення контракту на батьківщину, ця леді зайнялась улюбленою для кожної американки справою — пред’явила позов султану за використання її в якості проститутки. Як заявила екс -”Міс США”, вона поїхала туди займатися рекламою, а опинилася закритою в гаремі. Втім, з’ясувалось, що за три місяці, проведених нею в гаремі, ні султан, ні його молодші брати чи сини навіть не доторкнулись до американки. Її примушували танцювати і співати караоке разом з іншими дівчатами. А коли контракт закінчився, Шеннон Маркетік одержала обіцяні 100 тисяч доларів і дороге діамантове кольє в подарунок від султана. Проте красуні цього здалось малувато, і вона почала вимагати від властей Брунею 10 мільйонів доларів за моральні збитки.
Але власником найбільшого гарему є не арабський шейх, а звичайний пірат — Бен Бела, який промишляє грабежем торгових суден і туристичних лайнерів у Південно-Китайському морі. Його гарем нараховує 600 жінок. Крім товару, з корабля пірати звичайно захоплюють і найгарніших жінок, яких відвозять на острів поблизу Малазійського узбережжя, де їм суджено до кінця своїх днів служити насолодою для піратів. У випадку опору, жінку, роздягнувши, поміщають у спеціальну клітку. Вдень її тримають на палючому сонці, а вночі опускають у спеціальний басейн з тигровими акулами. Як правило, 24 години такого катування вистачає, щоб зламати волю будь-якої красуні.
Telegram Channel