Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

В ніч перед націоналізацією «Приватбанку» Коломойський вивів 16 мільярдів гривень!

Про це заявила голова Національного банку Валерія Гонтарева, яка подає у відставку

«Зараз проведено постаудит "Приватбанку". Виявлені проблеми не тільки підтвердилися, а були навіть збільшені. Не 97% корпоративного портфелю було видано пов’язаним особам, а всі 100%. Це означає, що потреба у докапіталізації ще більша – і державі доведеться викласти ще більше грошей, аби компенсувати збитки за управління банком командою олігархів, – заявила вона. – В останню ніч вони провели шахрайські операції на суму більш ніж 16 мільярдів гривень. Аудиторський висновок ви скоро побачите».



Коли я кажу колегам з інших центробанків, що це 50% монетарної бази нашої країни, це 33% депозитів наших приватних осіб – в них навіть не здивування, а шок




За її словами, повне очищення банківської системи було б неможливе без вирішення проблеми "Приватбанку": "У цьому банку обслуговуються понад 20 мільйонів громадян України. Всі вони зберегли свої кошти й продовжують отримувати обслуговування".
"Перехід банку під контроль держави був єдиним правильним рішенням, коли нестача у капіталі банку склала 146 мільярдів гривень", – заявила голова Нацбанку.  
Вона уточнила, що це – 6 мільярдів доларів. "Коли я кажу колегам з інших центробанків, що це 50% монетарної бази нашої країни, це 33% депозитів наших приватних осіб – в них навіть не здивування, а шок", – прокоментувала Гонтарева.
"Ми вважаємо, що вирішення проблеми "Приватбанку" увійде в підручники, тому що аналогів у світі подібного проекту ще не було", – сказала Гонтарева, пише «ЕП».

Telegram Channel