Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Сокільському монастирі на Волині – перший чернечий постриг (фото)

Волинь-нова

У Сокільському монастирі на Волині – перший чернечий постриг (фото)

Чин монаршого постригу здійснив митрополит Луцький і Волинський Михаїл

На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив чин монашого постригу над насельником Свято-Успенського чоловічого монастиря с. Сокіл Іонакієм Баньковським у домовому храмі Апостола Якова. Тепер його чернече ім’я Гавриїл, повідомляє Волинська єпархія Київського патріархату.



Для монаха в першу чергу важлива постійна молитва, тому шість днів потрібно працювати і молитись одночасно, а на сьомий – молитися й аналізувати свої дії за тиждень.



У слові до новопостриженого владика пояснив суть чернечого життя та дав певні настанови. Зокрема, архієрей зазначив, що чернець дуже часто вважає, що праця – це велика справа, і шість днів треба трудитися, а на сьомий – молитися. Насправді ж для монаха в першу чергу важлива постійна молитва, тому шість днів потрібно працювати і молитись одночасно, а на сьомий – молитися й аналізувати свої дії за тиждень.


Ти зробив свій вибір, звернувся до новопостриженого монаха архіпастир, і покинув світ, аби служити Богу. «Братія Сокільського монастиря, яка приймає тебе, покладає надію, що ти своїм ревним служінням додаси нового подвигу молитві, яка тут звершується, і наснаги, і розквіту цьому монастиреві», – зауважив митрополит.


У богослужінні взяли участь: декан монастирів архімандрит Константин (Марченко), намісник монастиря ігумен Яків (Мільян), братія Сокільскої та Жидичинської обителей, черниці Луцького Свято-Василівського монастиря.

Telegram Channel