Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Кого ще можна віддати «Газпрому», окрім Тимошенко (Цікаве опитування)

Волинь-нова

Кого ще можна віддати «Газпрому», окрім Тимошенко (Цікаве опитування)

«Якщо порахувати за 25 років незалежності, то одним ешелоном Київ – Москва не обійдеться»

Глава уряду України Володимир Гройсман запропонував у разі програшу «Нафтогазу» у Стокгольмському арбітражі передати «Газпрому» замість грошей колишнього прем’єра Юлію Тимошенко, яка підписала відповідний контракт.



Доведеться передати Тимошенко замість грошей: якщо вона підписала, нехай вона і несе відповідальність, чому за це повинні платити українські громадяни? Іншого варіанту немає.



Про це він заявив учора під час прес-конференції за підсумками року своєї прем’єрської роботи.


«Якщо ми виграємо, буде відновлено справедливість відносно України. Якщо, не дай бог, буде інше рішення суду, – це десятки мільярдів доларів, які, на мій погляд, не можуть бути пред’явлені, адже це наслідки підписання контракту Тимошенко... Доведеться передати Тимошенко замість грошей: якщо вона підписала, нехай вона і несе відповідальність, чому за це повинні платити українські громадяни? Іншого варіанту немає», – сказав глава Кабміну.


У експертів видання «Новоє врємя Бізнес» викликала здивування заява голови уряду Володимира Гройсмана про те, що в разі програшу НАК «Нафтобазу» судового позову від «Газпрому» з Москвою треба розплатитися… Юлією Тимошенко.


«НВ Бізнес» попросив прокоментувати представників ділових кіл слова прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про суд між «Нафтогазом» і «Газпромом» і запитав їх, кого ще вони готові віддати в разі програшу Нафтогазу в суді у Стокгольмі?


Гліб Вишлінський, виконавчий директор Центру економічної стратегії:


– Як би не привабливо звучала ця ідея, але ми мусимо будувати правову державу, де немає місця торгівлі людьми.


Ростислав Кравець, старший партнер юридичної компанії Кравець та партнери:


– Я, в принципі, не проти. Якщо замість газу Україні можна буде віддати Юлію Тимошено, то ще можна буде віддати і самого Гройсмана, і Арсена Авакова (міністра внутрішніх справ) і Андрія Парубія (спікера Верховної Ради). Навіть Валерію Гонтарєву (поки що голову Нацбанку) готовий віддати.


Толку від них в Україні все одно ніякого, ніякої користі вони не приносять. Якщо нам пробачать газові борги, то це досить непогана ціна.


Алекс Ліссітса, президент Українського клубу аграрного бізнесу:


– Віддати можна було би багато кого. Якщо порахувати за 25 років незалежності, то одним ешелоном Київ – Москва не обійдеться. Тих, які за ці роки продавали Україну та паплюжили нашу державу, насправді дуже багато.



Віддати можна було би багато кого. Якщо порахувати за 25 років незалежності, то одним ешелоном Київ – Москва не обійдеться.



Якщо чесно, мене дивують такі вислови прем’єр-міністра про одного з найпопулярніших політиків України. Щоб там не говорили про Юлію Тимошенко, на сьогодні вона є лідером парламентської фракції. Як на мене, такі висловлювання є недоречними.


Ігор Мазепа, генеральний директор інвесткомпанії Concorde Capital:


– Віддати Тимошенко – це означає віддати ще близько 25% населення України, які її обожнюють…


Ну, ще можна віддати Ляшка (голову Радикальної партії). Пів Верховної Ради можна віддати – це ж цінний «товар». За багатьох наших популістів можуть заплатити хороші грошенята.


Юрій Яковенко, голова правління інвесткомпанії Eavex Capital:


– Якщо би її (Тимошенко) взяли, то би це був ідеальний варіант. Адже вона сама створила цю ситуацію (газові борги), тож нехай за неї відповідає, врешті-решт.


Тимошенко та ще Віктор Ющенко (екс-президент) доклали руку, щоби поламати вигідний для України газовий контракт, який заключив ще Леонід Кучма (попередник Ющенка на посту президента).


В прес-службі партії Блок Юлії Тимошенко заяву Гройсмана коментувати відмовилися.

Telegram Channel