Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Нелюдів, які розстріляли родину лосів, таки притягнуть до відповідальності

Волинь-нова

Нелюдів, які розстріляли родину лосів, таки притягнуть до відповідальності

У січні цього року браконьєри у Ніжинському районі розстріляли зграю лосів, убивши самця і вагітну самку, четверо молодих тварин було поранено

На Чернігівщині поліція минулого тижня відновила розслідування факту убивства родини лосів після публікацій у ЗМІ, у яких вказувалось, що браконьєри можуть уникнути покарання. Про це УНІАН повідомила прес-служба прокуратури області.



Ніжинська місцева прокуратура постанову про закриття кримінального провадження скасувала у зв’язку із неповнотою слідства та організувала подальше розслідування.



Згідно з повідомленням, 31 березня слідчий Ніжинського відділу поліції без з’ясування всіх обставин кримінального правопорушення прийняв передчасне рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку із відсутністю складу злочину. Ніжинська місцева прокуратура постанову про закриття кримінального провадження скасувала у зв’язку із неповнотою слідства та організувала подальше розслідування.


У прокуратурі вказують, що при прийнятті процесуального рішення слідчий, зокрема, не врахував відсутність результатів призначених експертних досліджень, передусім, щодо істотності заподіяної незаконним полюванням шкоди навколишньому природному середовищу, визначення та встановлення зброї, з якої було здійснено постріли. Крім того, слідством не встановлено достатніх доказів вини конкретних осіб, що виключає можливість на даному етапі досудового розслідування повідомити їм про підозру.


Після проведення всіх необхідних слідчих дій у встановленому законом порядку буде вирішено питання кримінальної або адміністративної відповідальності (залежно від наслідків заподіяної шкоди екології). Зараз слідство триває, хід його розслідування перебуває на контролі прокуратури області.


Як відомо, у січні цього року браконьєри у Ніжинському районі розстріляли зграю лосів, убивши самця і вагітну самку, четверо молодих тварин було поранено. Цей випадок став одним із чинників введення мораторію щодо заборони полювання на лосів в Україні, що набув чинності на початку лютого цього року.


На початку квітня начальник ГУ Нацполіції в області Едуард Альохін повідомив, що поліція не може притягнути винних до відповідальності, хоча їхні особи встановлені, оскільки збиток оцінено у 60 тис. гривень, а кримінальна відповідальність настає із 200 тис. гривень. За різними підрахунками, популяція лосів в Україні нараховує від 2 тис. до 6 тис. особин.

Telegram Channel