Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинському музейнику і у Франції є що розповісти (фото)

Волинь-нова

Волинському музейнику і у Франції є що розповісти (фото)

Нещодавно у Парижі провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Богдан Зек (уродженець села Гірники Ратнівського району) взяв участь у пам’ятному вечорі, присвяченому 100-річчю від дня народження Олега Штуля (1917–1977) – українського громадсько-політичного діяча, провідника ОУН, головного редактора газети «Українське слово»

Олена ВОЛИНЕЦЬ
За повідомленням сайту «Музейний простір Волині», захід відбувся за ініціативи Українського літературного клубу в Парижі у Культурно-інформаційному центрі при Посольстві України у Французькій Республіці. На ньому історик Богдан Зек  презентував свою книгу «Олег Штуль у боротьбі за Україну», яка була видана «Літописом УПА» в серії «Події і люди» у 2013 році.



Як не дивно, за кордоном українці більше цінують власну історію, аніж українці в Україні.



Захід відвідали представники української діаспори у Франції, дипломати, інтелігенція, яка цікавиться Україною. Богдан Зек розповів про сферу своїх наукових інтересів, охарактеризував роль Олега Штуля в українському визвольному русі, проводив паралелі із сучасністю, давав відповіді на запитання.
Як не дивно, за кордоном українці більше цінують власну історію, аніж українці в Україні. Богданові Зекові пощастило не тільки попрацювати із сімейними архівами нашої діаспори, але й дещо привезти в Україну і передати до музею.
(Фотозвіт заходу представив Культурно-інформаційний центр при Посольстві України у Французькій Республіці на своїй сторінці у мережі «Facebook»).

Telegram Channel