Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Поліссі, як гриби після дощу, виростають… боєприпаси

Волинь-нова

На Поліссі, як гриби після дощу, виростають… боєприпаси

«А торік на цьому місці садили город і нічого ж не було», – дивуються селяни

Тільки цими днями фахівці групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Волинській області знешкодили 6 боєприпасів, виявлених поблизу села Березичі Любешівського району.



Напередодні на підозрілі предмети натрапили місцеві жителі під час земляних робіт.



Напередодні на підозрілі предмети натрапили місцеві жителі під час земляних робіт. Фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону, які прибули на місце виявлення, ідентифікували знахідки, як боєприпаси часів Другої світової війни.


Загалом виявлено 6 застарілих боєприпасів часів Другої світової війни, а саме: два артилерійських снаряди калібром 82 мм; один артснаряд 152 мм та три мінометних міни. Усі боєприпаси знищено на підривному майданчику.



Ще один 76-міліметровий артилерійський снаряд, знайдений місцевим мешканцем села Цміни Маневицького району та дві мінометні міни 50 та 80 мм, виявлені мешканкою селища Маневичі на власних подвір’ях під час проведення земляних робіт, а також 2 артснаряди, 4 ручних протитанкових гранати та 3 мінометні міни, виявлених на території міста Камінь-Каширська, та 11 артснарядів, виявлених поблизу сіл Стара Гута, Яревище та Кримне Старовижівського району були знищені у встановленому порядку.


 Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів повідомте про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагайтеся самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Telegram Channel