Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ЮНІ ВОЛИНЯНИ ЗНОВУ ЧЕМПІОНИ

Ось і завершилися всеукраїнські змагання на призи клубу “Шкіряний м’яч”. У кримському місті Судаку змагалася наймолодша група — хлопчики 1993 року народження...

Ось і завершилися всеукраїнські змагання на призи клубу “Шкіряний м’яч”. У кримському місті Судаку змагалася наймолодша група — хлопчики 1993 року народження. Всі без винятку команди показали хорошу фізичну і технічну підготовку, майстерне володіння м’ячем. А переможцем турніру стала команда “ВІК” з Володимира-Волинського. Це — закономірно, адже в цьому клубі по-справжньому працюють з дітьми. Недарма волиняни були представлені у фінальних змаганнях у всіх трьох вікових групах.
Президент клубу “Шкіряний м’яч”, легендарний у минулому футболіст Андрій Біба зазначив: “Потенціал юних підтвердив, що перспективи розвитку українського футболу значні. Потрібно лише, щоб не тільки у Києві, а й на місцях, в усіх регіонах держави, на рівні міст і районів більше уваги приділяли майбутньому національного футболу. Бо й нині, на жаль, багато обдарованих дітей залишаються непоміченими”.
А тепер про сам турнір, що проходив у Криму. На першому етапі вісім переможців попередніх зональних змагань були розділені на дві групи по чотири команди у кожній. Володимир-волинці у першій грі перемогли суперників з міста Жмеринка Вінницької області — 4:1, а потім з однаковим рахунком 1:0 взяли верх над “Батьківщиною” з Сум і “Кристалом” з Олександрії, що на Кіровоградщині. Останній з цих клубів разом з нашим “ВІКом”, в якого вже було два залікових очки, увійшов до фіналу, де їх чекали “Троєщина” з Києва і ужгородський “Моноліт”.
Щодо двох останніх суперників, то наші земляки виграли у закарпатців — 1:0 і зіграли внічию — 0:0 — з юними столичними футболістами. Цих результатів цілком вистачило “ВІКу”, щоб впевнено посісти перше місце.
Додамо, що найкращим воротарем і бомбардиром фінального турніру всеукраїнських змагань “Шкіряний м’яч” у наймолодшій віковій групі визнані волиняни відповідно Сергій Гуменюк і Станіслав Рибка. Ось ще хто виступав у складі команди з Володимир-Волинської загальноосвітньої школи № 3 (директор Віра Русинова): Сергій Зубков, Євген Груй, Олександр Ковальчук, Валерій Дацюк, Віталій Литвинчук, Володимир Робачук, Роман Коваленко, Віталій Татаринцев, Дмитро Басула, Сергій Гапаляк, Валерій Луньов, Олександр Романик. Щодо тих, хто готував команду до турніру і надавав їй матеріальну допомогу, то це тренер Віктор Сквира , президент футбольного клубу “ВІК” Валентин Кошельник, а також володимир-волинський міський голова Петро Саганюк.
Підсумкова турнірна таблиця:
В Н П М О
1. “ВІК” 2 1 0 3:0 7
2. “Троєщина” 1 2 0 2:1 5
3. “Моноліт” 1 0 2 2:4 3
4. “Кристал” 0 1 2 0:2 1
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel