Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Україна вживає проти країни-окупанта антидемпінгових заходів

Російський імпорт обладатиметься митом, також проводитимуться антидемпінгові розслідування

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) вирішила ввести антидемпінгові заходи щодо російського імпорту, а також проведе розслідування щодо імпорту деякої карбамідо-формальдегідної продукції з РФ, повідомляє Високий замок.



До російських експортерів застосовується антидемпінгове мито строком на 5 років.



До російських експортерів застосовується антидемпінгове мито строком на 5 років у розмірі: для експортера-виробника відкритого акціонерного товариства «Волзький абразивний завод» (ВАТ «ВАЗ»), що розташований у місті Волзький Волгоградської області – 6,54%; для інших експортерів та загалом для Російської Федерації – 33,83%.


Комісія вважає, що застосування зазначених антидемпінгових заходів позитивно вплине на фінансово-господарське становище національного товаровиробника, зокрема, сприятиме відновленню обсягів виробництва та продажів, збереженню та поновленню робочих місць, відновленню прибутків.


Крім того, МКМТ прийняла рішення про порушення та проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з РФ. Згідно з рішенням МКМТ антидемпінгове розслідування порушується щодо імпорту в Україну карбамідо-формальдегідної смоли та карбамідо-формальдегідного концентрату походженням з РФ (код УКТЗЕД 3909 10 00 00).


У Мінекономрозвитку повідомили: «У ході розслідування будуть вивчатися інформація та докази наявності демпінгу, шкоди та причинно-наслідкового зв'язку між ними. За результатами проведених досліджень буде прийнято рішення щодо доцільності застосування антидемпінгових заходів».

Telegram Channel