Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Путін таки хоче Донбас

Справжній план Путіна: відділити Донбас і забрати собі


Реальна стратегія Путіна в Україні - повністю відокремити два прикордонних регіони, відомі як Донбас, шляхом поступової інтеграції в Росію.



Незважаючи на удаване замороження конфлікту на Донбасі, реальна стратегія президента РФ Володимира Путіна - повністю відокремити регіон від України й поступово ввести до складу Росії.


Про це повідомили три близьких до Кремля джерела, пише агентство Bloomberg, пише Українська правда.


"У той час як Кремль продовжує публічно підтримувати угоду (що території ОРДЛО мають залишатися у складі України - ред.), дотримання якої контролювали в 2015 році Німеччина і Франція, реальна стратегія Путіна в Україні - повністю відокремити два прикордонних регіони, відомі як Донбас, шляхом поступової інтеграції в Росію", - пише видання.


При цьому його джерела стверджують, що російський лідер зовсім не збирається визнавати або офіційно анексувати Донецьку і Луганську області.


У той же час двоє західних дипломатів у Москві розповіли виданню, що стратегія Путіна полягає в зміцненні важелів впливу для посилення контролю Кремля над Донбасом в короткі терміни.


Згідно зі статтею, Росія рухається поступово - використовуючи введену Україною торгівельну блокаду, вона намагається захопити ключові економічні зв'язки з окупованими територіями.


Також у якості доказу свого твердження Bloomberg нагадує про визнання Росією паспортів, виданих в ОРДЛО, та плани Кремля полегшити отримання громадянства РФ для 2 мільйонів жителів окупованих територій.


Небажання Росії швидко приєднувати український Донбас пояснює економіст президентської Академії народного господарства і державної служби РФ Андрій Марголін. На його думку, після двох років рецесії слабка Росія навряд чи зможе субсидувати Донбас, тому спершу хоче інтегрувати свою та його економіки, аби Донецька і Луганська області заробляли самі.


"Чим менше економіка інтегрована з Росією, тим більше буде витрат", - наголошує Марголін.

Telegram Channel