Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Кривава стрілянина на Єлисейських полях: нападника ліквідували

Увечері 20 квітня в Парижі на Єлисейських полях відбулася стрілянина, в результаті якої один поліцейський загинув і ще двоє отримали поранення

Раніше ЗМІ повідомляли про смерть другого поліцейського, який отримав поранення в результаті стрілянини, але представник МВС Франції П'єр-Анрі Бранде спростував ці повідомлення. За його словами, один міліціонер загинув і двоє отримали серйозні поранення. Також був убитий чоловік, який почав стріляти у поліцейських, інформує ТСН.



Стрілянина почалася незабаром після 9 годин вечора за місцевим часом, коли машина зупинилася поряд з поліцейською машиною. Звідти вийшов чоловік і відкрив вогонь по правоохоронцях.



"Проти поліції була використана автоматична зброя, зброя війни", - сказав Бранде журналістам, додавши, що загроза тероризму у Франції залишається високою. За інформацією Reuters, нападник стріляв з автомата Калашникова.


За словами Бранде, стрілянина почалася незабаром після 9 годин вечора за місцевим часом, коли машина зупинилася поряд з поліцейською машиною. Звідти вийшов чоловік і відкрив вогонь по правоохоронцях.


Разом з тим ЗМІ повідомляють, що у стрільця був спільник. Поліція видала ордер на його арешт. В ордері зазначено, що другий підозрюваний прибув у Францію поїздом з Бельгії.


Чоловік, що здійснив напад на поліцейських в Парижі, за попередніми даними, проживав у східному передмісті французької столиці.


Про це інформує Associated Press.


Поліція провела обшук у житлі, мешканці якого могли мати відношення до атаки. Господарями будинку є сім'я Каріма Чеурфи, 39 років. У 2001 році він був засуджений за напад на поліцейського.


Поліцейські повідомили, що чоловік зі східного передмістя є головним підозрюваним.

Telegram Channel